Voša dočekuje Mladost u borbi za polufinale Kupa, ulaz na meč besplatan

Fudbaleri Vojvodine ugostiće sutra ekipu Mladosti iz Lučana u četvrfinalu Kupa Srbije.
Voša dočekuje Mladost u borbi za polufinale Kupa, ulaz na meč besplatan
Foto: 021.rs
Ova dva tima se sastaju samo tri dana nakon okršaja u domaćem prvenstvu, kada je Vojvodina u gostima slavila sa ubedljivih 3:0. Fudbaleri Mladosti dolaze na Karađorđe sa željom da se revanširaju za poslednji poraz i da pokušaju da se plasiraju među četiri najbolje ekipe u Kupu. 
 
Nasuprot tome, na strani Novosađana su domaći teren i tradicija - u poslednjih 10 godina ova dva tima su se sastala 14 puta, a Voša je slavila u 11 mečeva.
 
Šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica poručuje da "staro fudbalsko pravilo glasi da nije jednostavno odigrati dve utakmice sa istim protivnikom u razmaku od samo tri dana".
 
"Imamo svoj cilj i ideju i smatram da smo upravo na ovoj poslednjoj utakmici pokazali kako bi to trebalo da sprovodimo na terenu. Kup je specifično takmičenje, uvek je neizvesno i ja se unapred radujem sutrašnjem meču. Orni smo, iako je period za oporavak bio kratak, ali naravno, kako je nama, tako je i igračima Mladosti", navodi Stolica uz poziv navijačima da ispune stadion.
 
Stolica neće moći da računa na ceo igrački kadar. Avramovski je u trenažnom procesu, a zbog povrede upitan je i Radovanović. Kada je reč o protivniku, Stolica kaže da se Vojvodina i Mladost odlično poznaju.
 
"Mladost je iskusan tim, koji će sigurno znati da odgovori na nepovoljan rezultat po njih u nedelju, ali isto tako, ne sumnjam ni u to da će moji momci sa pravim stavom ući u sutrašnji meč i, verujem, voditi nas do pobede", dodaje šef stručnog štaba Novosađana.
 
Iako deo sportske javnosti kaže da je Kup kao takmičenje izgubio na značaju, s takvim tumačenjem se ne slaže Ilija Stolica.
 
"Ne znam da li je Kup generalno potcenjen, ali za nas nije sigurno. Smatram da ukoliko osvajanjem nekog takmičenja stičete pravo da izađete u Evropu, to takmičenje nijednog trenutka ne sme da bude potcenjeno. Svaki trofej je velika stvar i nije nimalo lako doći do njega. Naravno, teže je osvojiti prvenstvo, ali i Kup je takmičenje koje je puno iznenađenja i mogućnosti za slabije timove da u eliminacionom sistemu iznenade favorite. Meni je Kup uvek bio interesantan i zanimljiv i na njega gledam kao na veliku šansu za nas da izađemo u Evropu, odnosno da se radujemo još jednom trofeju", zaključuje Stolica.
 
Utakmica između Vojvodine i Mladosti igra se sutra na "Karađorđu" sa početkom u 17 časova. Ulaz je besplatan.
 
Karte za zapadnu i istočnu tribinu mogu se preuzeti na glavnoj blagajni, dok se za sever mogu preuzeti u prostorijama navijačke grupe Firma.
  • Toma

    14.03.2018 11:05
    Detoš
    Nemojte se svađati ..
  • Tvoj S

    14.03.2018 07:05
    Isidore, ja tebe i dalje volim, mani se fudbala, vrati se u naše toplo gnezdo...

    Tvoj S
  • Thatcher

    13.03.2018 21:22
    Mafija
    Da vodim decu da gledaju fudbal, dok se gomila narko dilera tuče okolo? Neka hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.