Dolaze li kosovski karatisti u Novi Sad na Evropsko prvenstvo?

Najkasnije za mesec dana biće poznato da li će kosovski karatisti učestvovati na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, izjavio je danas predsednik Karate saveza Srbije Slavoljub Piper.
Dolaze li kosovski karatisti u Novi Sad na Evropsko prvenstvo?
Foto: Pixabay
Piper je naveo da još mesec dana traje prijava za kontinentalni šampionat i da trenutno ne zna iz kojih zemalja će karatisti doći u Srbiju, iz više razloga, a jedan od njih su finansije.
 
"Sada nije poznato da li će kosovski karatisti učestvovati na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu. Mnogo se spekuliše, ali ne postoji nikakva odluka o dolasku kosovskih karatista. Prijava traje još mesec dana i mnogo toga može da se desi", rekao je Piper.
 
On je dodao da ne postoji nikakva preporuka Vlade Srbije ili Ministarstva omladine i sporta oko mogućeg nastupa takmičara sa Kosova, nakon što je prošle nedelje upravo Vlada zabranila održavanje rukometnog turnira za juniorke za plasman na Svetsko prvenstvo na kome je otkazan duel Srbije i Kosova.
 
"Ne postoji nikakva preporuka, za sada mogu svi da se prijave. Ipak, ima mnogo faktora, na primer da li je neki Savez platio kotizaciju Svetskoj i Evropskoj karate federaciji, u slučaju da nije biće zabranjeno učešće njihovim karatistima", rekao je Piper i podsetio da su kosovski karatisti znali da propuste nekoliko takmičenja.
 
"Bilo je šampionata na kojima kosovski takmičari nisu dolazili, ne znam iz kog razloga, možda finansija", rekao je predsednik Karate saveza Srbije. Ujedno, demantovao je da je organizator Evropskog prvenstva u obavezu da istakne zastave učesnika ispred hotela u kome su smešteni i takve navode nazvao smešnim.
 
Evropsko prvenstvo u karateu za seniore održava se u Novom Sadu od 9. do 13. maja.
  • Paor

    29.03.2018 21:56
    Ha, ha, ha
    To nije država, pa ukoliko nemaju pasoš neke prave države, ne mogu ni da uđu u Srbiju.
  • Antirusofil

    29.03.2018 10:35
    PatriJote negoduju .
  • Davor

    29.03.2018 00:04
    Kosovo je slezina Metohije
    https://www.youtube.com/watch?v=Go0nUk0Iqr0

    Pametnom dosta, budali i bitangi je ovo čista propaganda, a forsiranje propagande na RTS-u nije propaganda, nego je to... nešto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.