Karate savez Kosova: Učestvovaćemo na EP u Novom Sadu

Sekretar Karate saveza Kosova, Nazim Gaši potvrdio je da će karatisti s Kosova učestvovati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, od 9. do 13. maja.
Karate savez Kosova: Učestvovaćemo na EP u Novom Sadu
Foto: Pixabay
"Kosovski karate savez doći će na prvenstvo u kompletnom sastavu sa svojim sportistima, zvaničnicima, sudijama, selektorom i trenerima, kao što bi inače otišao na bilo koje drugo, lokalno, evropsko ili medjunarodno takmičenje", rekao je Gaši za list "Danas".
 
Dodao je da na EP u Novom Sadu učestvuju jer je Kosovo član evropske i svetske karate federacije.
 
Upitan da li je o mogućim bezbedonosnim rizicima razgovarao sa Karate federacijom Srbije, Gaši je odgovorio da je bezbednost učesnika isključiva obaveza domaćina.
 
"Ako Srpska karate federacija smatra da postoje pretnje ili da su naši sportisti u opasnosti, onda treba da preduzme mere opreza kako bi takmičari sa Kosova imali jednake šanse kao i ostali da se bore za olimpijske poene", rekao je Gaši.
 
Podsećamo da je nedavno Srbija u dva navrata odustala od takmičenja na kojima je trebalo da nastupe predstavnici Kosova. Prvo je zabranjena kvalifikaciona utakmica za Svetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice, a potom je Džudo savez odlučio da povuče svoje takmičare sa nadmetanja u Sarajevu.
  • Bojan

    05.04.2018 07:15
    Moze!
    Nastupice pod zastavom i obelezjima Republike Srbije posto i dolaze sa teritorije RS. Ukoliko nisu spremni na to ne ostavljaju drugu opciju nego nemogucnost ucestvovanja.
  • Sever Srbije

    30.03.2018 17:44
    VladaN
    U pravu si da nema vas kukavica i beskicmenjaka ova drzava bi imala stabilnost i prosperitet.ovako petokolonasi i sepiji koce odavno.
  • VladaN

    30.03.2018 14:16
    Koliko...
    ....ostrascenih komentara. @Sever srbijanije, Dolma....stvarno pokazujete koliko je zatrovanih, isfrustriranih i iskompleksiranih likova u ovom drustvu. Bili bi ste nebitni,kakvi u sustini i jeste da živimo u jednoj elementarno uredjenoj zemlji. Niste čak ni originalni. Toliko istih likova je bilo u vreme Milosevica,Seselja,i ostatka spcijalisticko radikalskog otpada 90'ih ( jedan od tog otpada vam je verovatno idol) je bilo da sada svakako važi da je " patriotizam poslednje utociste baraba".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.