Vojvodina u završnici ostala bez pobede u Nišu

Fudbaleri Vojvodine odigrali su nerešeno 1:1 sa ekipom Radničkog na gostovanju u Nišu u 29. kolu Superlige Srbije.
Meč dva tima sa evropskim ambicijama, osim rezultata, obeležili su i crveni karton, penal, povreda sudije, te produženje utakmice za čak devet minuta. Vojvodina je vodila od 54. minuta golom Lazara Zličića, ali je priliku da uzme tri boda na gostovanju ispustila u 89. minutu kada je gol za Nišlije postigao Stanković.
 
Na početku utakmice, pred oko 2.000 gledalaca na Čairu, inicijativu je imao domaćin. U prvih 20 minuta igre dva puta su pripretili Babić i Mrkić, ali je u obe situacije na mestu bio golman "crveno-belih" Emil Rockov.
 
Prvu priliku za Novosađane imao je Zličić u 30. minutu kada je šutirao sa oko 30 metara. Ipak, taj udarac nije iznenadio čuvara mreže "Reala s Nišave". 
 
Pred kraj prvog poluvremena domaćini su imali dobru priliku iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, pucao je Stanisavljević u levi ugao, ali je Rockov ponovo dobro intervenisao i sačuvao gol svog tima.
 
Na startu drugog poluvremana drugi žuti karton i isključenje iz meča, zbog koškanja sa Bulatovićem, "zaradio" je Vinsent Eze. I pored toga što igraju sa igračem manje, Novosađani su krenuli veoma agresivno. 
 
Prvo se u 51. minutu oprobao Vukasović šutem sa 25 metara, ali nedovoljno opasno da savlada Živkovića. Dva minuta kasnije Avramovski je lepo proigrao Kalezića koji se našao na nekoliko metara od gola Radničkog, šutirao iskosa, ali je ponovo na mestu bio Živković.
 
Slavlje za Vošu dolazi u 54. minutu, posle akcije Zličića i Jovančića. Lazar Zličić je izveo korner dodavši loptu Jovančiću, koji mu je odigrao povratni pas. Zličić je odlično šutirao sa 15-ak metara, gađao je dalji ugao golmana Radničkog i zatresao mrežu. 
 
Iako se očekivalo da će gol u gostima dati vetar u leđa izabranicima Ilije Stolice, oni su se povukli. Zbog toga je meč ušao u nešto mirniji period, pa prilike vredne pomena nisu viđene sve do 74. minuta, kada je, zbog igranja rukom u šesnaestercu Novosađana, arbitar Bojan Nikolić dosudio jedanaesterac. Sa bele tačke šutirao je Pavkov, ali je Rockov uspeo da zaustavi tu loptu.
 
Do završnice meča, odnosno do 89. minuta delovalo je kao da će Vojvodina uspeti da uzme tri boda na ovom važnom gostovanju. Međutim, nakon ubačaja lopte u šesnaesterac Vojvodine, Stanković se najbolje snašao, šutirao i uspeo da Rockova. 
 
Nakon slavlja zbog izjednačujućeg gola, utakmica se igrala još devet minuta, jer se glavni sudija na meču Bojan Nikolić povredio. 
 
Posle ovog remija Vojvodina ostaje na osmom mestu, a bodom na Čairu obezbedila je sebi učešće u plej-ofu domaćeg šampionata. U poslednjem kolu regularnog dela sezone, koje se igra 5. aprila, Vojvodina će dočekati Rad.
 
Osim Vojvodine, u plej-ofu će igrati i Crvena zvezda, Partizan, Radnički, Čukarički, Spartak, Voždovac i Napredak.
 
Mečeve 29. kola igrali su još Rad - Voždovac 0:1, Borac - Mačva 2:0, Radnik - Javor 1:0, Zemun - Napredak 1:1 i Bačka - Partizan 1:2, a tek treba da se sastanu Čukarički - Spartak i Mladost - Crvena zvezda.
  • Toma

    01.04.2018 11:31
    Detoš
    Nemojte se svađati !
  • Laloš

    01.04.2018 10:36
    Pumpadžija se vraća
    Konačno... posle puno puno neuspeha i promašaja... Vraća nam se ponovo dobitna kombinacija... Vuković - Mijić
    Stolice beži glavom bez obzira... letiš
  • Milos

    31.03.2018 21:27
    Ponovicu
    Uprava napolje!!! Stolice odlazi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.