Voša do pobede nad Radom u nadoknadi vremena

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Rada rezultatom 2:1 (0:1) u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva.
Voša do pobede nad Radom u nadoknadi vremena
Foto: 021.rs
Gol za Rad postigao je Denić u 28. minutu igre, Vojvodina je do izjednačenja stigla preko Putinčanina u 78. minutu, a pobedu je doneo Lazar Arsić u nadoknadi vremena. 
 
Novosađani će se naći među osam najboljih ekipa šampionata i imaće priliku da se bore za plasman u Ligu Evrope, iako šanse za to ne deluju obećavajuće. S druge strane, Rad će se boriti za opstanak u najjačem domaćem fudbalskom takmičenju.
 
Dan ranije Vojvodinu je sačekao "hladan tuš", pošto je šef stručnog štaba Ilija Stolica podneo ostavku. Bez obzira na to što su ostali bez kormilara, igrači Vojvodine su odlučno započeli meč. Već u drugom minutu je pripretio Zličić, odmah posle njega i Arsić, ali vezisti Vojvodine nisu bili dovoljno precizni. 
 
Malo je nedostajalo da Vojvodina postigne autogol u 15. minutu, ali je loptu u korner uspeo da izbaci Kalezić. Iako je imala terensku inicijativu, Vošinu igru bez konkretne završnice kaznio je Rad u 28. minutu, kada udarac ka Rockovu upućuje Marinković. Lopta je pogodila prečku, a dočekao ju je Denić kojem nije bilo teško da savlada čuvara mreže Novosađana.
 
Pre nego što će sudija Danilo Grujić označiti kraj prvog poluvremena, "crveno-beli" su imali još jednu dobru priliku. Udarac je uputio Kalezić, ali je taj šut dobrom intervencijom "skinuo" golman gostujućeg tima.
 
Po nepisanom pravilu ove sezone, Vojvodina je počela bolje da igra u drugom poluvremenu. Napravljene su izmene, pa je Zličića zamenio Avramovski, Radovanovića Mesarović, a umesto Kalezića u igru je ušao Subotić. 
 
U 65. minutu ponovo se u prilici našao ofanzivac Novosađana Mihajlović. Na centaršut Lakićevića, Mihajlović se oprobao sa nekih sedam metara, ali je Stevanović taj udarac odbranio nogom.
 
Nakon nekoliko propuštenih šansi, Vojvodina izjednačuje u 71. minutu. Putinčanin šutira iz prve sa 20 metara i pogađa donji desni ugao gola Rada za svoj prvenac u dresu "stare dame".
 
Posle izjednačenja, "crveno-beli" su krenuli još snažnije u ofanzivu. Najpre u 77. minutu najsnalažljiviji u gužvi pred golom Rada se pokazao Mihajlović, koji šutira, ali odbrana odbija tu loptu. Tri minuta kasnije šutira i Arsić, ali preko gola.
 
Odbranu Rada Vojvodina je slomila u poslednjim minutima utakmice. U 91. minutu se ponovo oprobao Arsić, koji je šutirao sa oko 18 metara. Lopta se odbila od jednog od igrača gostiju i zavarala Stevanovića, koji nije mogao da spreči taj udarac. 
 
Posle ovog preokreta i pred početak plej-ofa, Vojvodina, sa 44 osvojena boda ostaje na osmom mestu, ali je uspela da smanji bodovni zaostatak jer su joj ostali rezultati išli na ruku. Prva je Crvena zvezda za 79 bodova, drugi Partizan sa 67, a trećeplasirani Čukarički sa 51 bodom.
 
U ostalim mečevima: Partizan - Borac 5:0, Voždovac - Čukarički 0:0, Spartak - Radnik 3:1, Mačva - Mladost 2:1, Javor - Bačka 2:1, Crvena zvezda - Zemun 3:1 i Napredak - Radnički 3:1.
  • Ljuba iz sesira

    07.04.2018 22:10
    Strasno
    Nisam zadovoljan odlaskom ilije stolice,mogli bi navijaci malo vise da se bave navijanjem!!!
  • Crvena Masina

    06.04.2018 11:28
    Tu Dulo rukovodi. Idemo. Sad kad nema stolice , idemo s klupe...
  • Stolica

    06.04.2018 11:06
    Čestitam na pobedi !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.