Poraz Vojvodine od Partizana na "vatrenom krštenju" u Superligi

Košarkaši Vojvodine poraženi su od Partizana rezultatom 90:67 u prvoj utakmici B grupe Superlige Srbije.
Novosadski tim je posle mnogo godina došao u halu "Pionir" ("Aleksandar Nikolić") da se nadigrava sa standardnim superligašem i najtrofejnijim srpskim klubom. S druge strane, Beograđani su dočekali povratnika u Košarkašku ligu Srbije i Superligu posle 40 dana pauze od poslednje takmičarske utakmice.
 
Vojvodina je meč otvorila trojkom Matovića, ali na odgovor domaćina nisu dugo čekali. I dok su izabranici Filipa Soceka svoju priliku tražili u trojkama, "crno-beli" su povećavali svoju prednost, a pojačanje Partizana Amida Brajma zakucao je loptu za vođstvo domaćina 20:6. Igrači Partizana su u meč ušli silovito, pa su na kraju prve četvrtine vodili sa 28:10.
 
Prvi odmor i konsultacije sa Socekom pomogle su "crveno-belima" da zbiju redove, a pogađali su redom Birovljev, Janjić, Čabrilo i Berbakov. Greške domaćina iskoristila je mlada novosadska ekipa, dobili su drugu četvrtinu sa 31:21, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 49:41.
 
Iako su uspeli značajno da smanje prednost Partizana, igrači Vojvodine nisu mogli da naprave preokret kojem bi zaista ugrozili "crno-bele". U trećoj četvrtini su parirali protivniku, ali su Vilijams Gos i Brajma postepeno povećavali prednost da bi rezultat pred početak poslednjeg dela igre bio 67:54.
 
U poslednjoj četvrtini igra "crveno-belih" je opala, pokušavali su Janjić i Stojanović da šutevima sa tri poena naprave iznenađenje, ali lopta nije ulazila u koš. S druge strane, Partizan je igrao sve ubedljivije, a Jovanović je šutevima sa linije slobodnog bacanja postavio konačni rezultat na 90:67.
 
Najefikasniji u timu Vojvodine bio je Janjić sa 20, a pratili su ga Silađi sa 13 i Berbakov sa 9 koševa. U protivničkom taboru istakli su se Vilijams Gos sa 16 koševa i Brajma sa 12.
 
U ostalim susretima B grupe FMP - Metalac 101:74 i Dinamik - Vršac 94:74, dok su dueli u A grupi odigrani juče: Borac - Zlatibor 109:80, Crvena zvezda - Mladost 115:64, Mega - Tamiš 86:77.
 
Vojvodina u narednom kolu, 22. aprila, na Spensu dočekuje Vršac.
  • NS

    20.04.2018 17:18
    Vidim da se javljaju i oni što ne znaju ni osnovne podatke o klubu a kamoli nešto o košarci ,pa što da se ne javim i ja koji sam bio na utakmici .
    Osim male treme na početku ,što je bilo očekivano i razumljivo ,igrali smo ODLIČNO !!!
    Niko ne spominje da je Janjić najbolji strelac utakmice ,da su ga "tukli" žestoko a samo jedna lična nad njim dosuđena !!!! Kad smo prevazišli početnu tremu i uspostavili svoju igru sudije su perfidno navlačili Partizanu .Al to je sudbina "malih" protiv "velikih" U našem slučaju ovo "mali" se odnosi samo na našu materijalnu situaciju ,mi smo VELIKI KLUB ,koji postoji 70 godina !!!
    Opstajemo od realnih para ,nikad se nismo gasili i nikad nismo imali nikakve sponzore.Ugasila se ta instant Vojvodina Srbijagas .Zar je moguće da ima onih koji "prate"ko[arku a to ne znaju .Mi jesmo za ovih 70 godina padali i dizali se ,igrali niže rangove takmičenja ali evo stvari su došle na svoje mesto.Super liga je VELIKO dostignuće za ove dečake i njihovog trenera !!!! U inat svima u ovom gradu koji se ne raduju ovom uspehu !!!!!!
  • vuk

    20.04.2018 10:56
    Poruka za trenera i igrace Bravo i nastavite sa jos jacimim treninzima a pobede ce doci same po sebi. na vecerasnoj utkmici stasala su barem tri igraca za okrsaje u super lizi. Potrebna su jos dva pa da imamo prvu petorku koja ce se ravnopravno boriti u super ligi.
  • ST

    20.04.2018 07:31
    S obzirom da je KK Vojvodina ugasena pre par godina,nemamo informaciju (barem ja),ko je,ponovo digao klub i cijim sredstvima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.