Vojvodina nemoćna protiv Vršca

Košarkaši Vojvodine poraženi su na gostovanju u Vršcu rezultatom 103:85 u sedmom meču B grupe Superlige Srbije.
Vojvodina nemoćna protiv Vršca
Foto: 021.rs
Izabranici Filipa Soceka su se dobro držali tokom prvog poluvremena, ali su Vrščani uspeli da ih slome odličnim napadom na kraju druge i početkom treće četvrtine. 
 
Pred oko 1.000 gledalaca, domaćini su od starta delovali sigurno. Košarkaši Mihajla Mitića dobijali su četvrtine sa 26:24, 26:22, 25:18 i 26:21, što ih je dovelo do treće pobede u grupnoj fazi takmičenja. 
 
Vrščane su do pobede vodili Pašajlić sa 27 i Ostojić sa 16 poena, dok su u redovima "crveno-belih" najistaknutiji bili Janjić sa 20 i Silađi sa 18 koševa. 
 
Novosađani za sada ostaju na jednoj pobedi i šest poraza, što ih stavlja na peto mesto grupe B. Međutim, mnogo važnije je to što je ovim porazom Voša praktično izgubila šanse za plasman među osam najboljih ekipa Superlige Srbije. 
 
Teoretski, šanse i dalje postoje. Ipak, to bi značilo da Novosađani do kraja grupne faze pobede na sve tri utakmice, odnosno da u narednom kolu, 10. maja, savladaju FMP, potom na gostovanju da pobede Metalac i da na kraju kod kuće savladaju Dinamik. Ni takvo čudo ne bi bilo dovoljno ukoliko bi Vršac zabeležio barem još jednu pobedu.
 
Dodajmo i da je večeras odigran derbi kola u kom je FMP savladao Partizan sa 87:82, čime su "crno-beli" upisali prvi poraz u ovoj fazi takmičenja.
  • NS

    09.05.2018 21:24
    Svaka čast novosadisto,ne javljaš se često a kad se javiš direktan si i sve nazivaš pravim imenom.Tako i treba !!! Svaku tvoju reć bi potpisao kao svoju .Verovatno ti to tvoje godine i iskustvo u košarci dozvoljavaju .
    Ja bih samo dodao da je ovaj naš grad specifičan ,svojima teško oprašta uspeh.Čini mi se da Soceka više cene u BG-u ,nego u NS Gledao sam i slušao Tegeltiju ,srce mi bilo puno .
    iskoristiću ovu priliku da čestitam Soceku što je posle 20 godina vratio Vojvodinu u prvu ligu i u prvoj prvoligaškoj sezoni doveo do Super lige .
    ČESTITAM I SRETNO U BUDUĆNOSTI !!!!!
  • novosadista

    09.05.2018 01:27
    za pocetak ,da potsetim ,ja sam onaj iz stare garde novosadske kosarke ,sto se javljam retko ,bas kad me nesto isprovocira..Mozda zato sto sam stariji ne shvatam vase mladalacke fazone .Ne shvatam na koga ili cega se odnosi ovaj"paradajz".Jel to neki fazon?Ne shvatam .A ako se odnosi na trenera Vojvodine ,morao bih da objasnim ponesto .Posto sam jednom prilikom pisao nasiroko sta mislim o Soceku ,ne bih se sad ponavljao Sad bih se osvrnuo na sastav Vojvodine ,najrealnije ,bez namere da bilo koga uvredim .Jedini standardno dobar ,bolje receno solidan ,je Janjic.Bjelica jednu odigra dobro a vec narednu podbaci i tako u krug.Siladji je veliki borac.Ostalo su deca koja nemaju iskustva i jos nisu izgadjeni igraci .tim nema klasicnog centra a ni pouzdanog pleja.A uz to nemaju ni para .Oslonili su se na novosadsku decu ,jer za neko kvalitetno pojacanje nemaju para.Kad sam onomad bio u BG-u ,centru srpske kosarke ,svi su me sazaljevali jer ce moja Vojvodine vec u prvoj sezoni ispasti iz lige.Niko ,ali bas niko nije verovao da ce Socek ovu ekipu uvesti u super ligu.Da budem iskren ,ni ja nisam verovao .I posle svega tvrdim ,Socek je trener za velike uspehe i velike ekipe .Ako uprava ne nabavi pare i ne napravi neki pravi prvoligaski tim ,Socek treba da se spakuje i ode .ovde ce samo kidati zivce i gubiti dobru reputaciju koju je stakao svojim dosadasnjim radom.
    Gde god bio naredne sezone zelim mu svu srecu i nastavak uspesne karijere !
  • Limanac

    07.05.2018 23:22
    Puno iznenadjenja u ovom kolu u obe grupe ...al mi nismo uspeli da iznenadimo ..
    Rezultatski deluje lošije nego što je zapravo .U svakoj četvrtini smo dali 20/tak poena ,a očigledno je da je ova mlada ekipa preumorna za neko veće iznenadjenje od ovoga koje je već napravila plasmanom u Super ligu .
    Al ,nećemo gubiti nadu ,možda još nekog sustigne umor kao nas .Prenatrpan je to raspored .Još 3 teške utakmice do kraja .
    IZDRŽITE MOMCI ,uz vas smo do kraja !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.