Zbog transfera iz 2010. godine ponovo blokiran račun FK Vojvodina

Račun Fudbalskog kluba Vojvodina ponovo se našao u blokadi, ovog puta u iznosu od 25 miliona dinara.
Zbog transfera iz 2010. godine ponovo blokiran račun FK Vojvodina
Foto: 021.rs
Vojvodina se u blokadi nalazi već dve nedelje, a razlog tome je neisplaćena provizija za transfer Danijela Aleksića u Đenovu 2010. godine. U transferu od oko četiri miliona evra, učestvovao je i nekadašnji fudbalski as Vladimir Jugović, koji je bio predstavljen kao jedan od najzaslužnijih za "uspešni posao". 
 
Međutim, provizija za ovaj transfer do sada nije isplaćena, a agencija koja je tužila klub dobila je sudski spor i Novosađanima je sada račun blokiran.
 
"Mi smo podneli žalbu poslednjoj sudskoj instanci, koja ne odlaže izvršenje. Naši pravni savetnici nas ubeđuju da imamo šanse da dobijemo to, koristimo sva pravna sredstva. Nemamo pravo da se ponašamo drugačije. Upravni odbor će ovih dana doneti odluku kada će da ubaci dodatna sredstva kako bi se deblokirao račun", kaže za 021.rs predsednik UO kluba Dušan Vlaović.
 
U trenutku kada je izglasana nova uprava, na čelu sa Vlaovićem i Dušanom Bajatovićem, račun kluba je bio u blokadi u iznosu od 175 miliona dinara. Jedan od glavnih ciljeva uprave je bio da se do kraja godine račun odblokira, što je i učinjeno.
 
U međuvremenu je bilo nekoliko kraćih blokada, koje je klub brzo pokrivao, što najavljuju da će biti i u ovom slučaju. 
 
Navijači, ali i javnost, čekaju da vide i kakvo je finansijsko stanje u klubu, s obzirom na to da reviziju radi kuća "Deloit". Po Vlaovićevim rečima, ova revizorska kuća je obavila posao uz dosta muka, jer je nedostajalo puno dokumentacije , ali može se očekivati da izveštaj bude predstavljen na konferenciji posle završnice prvenstva.
 
Iako Vojvodina ove godine nije ostvarila jedan od ciljeva, a to je plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, pre svega zbog nestabilne situacije u klubu i čestih smena trenera, u redovima "crveno-belih" su već započeli pripreme za sledeću sezonu. Spremna su i pojačanja o čemu će, kako navode, više biti reči u narednim danima.
 
Poslednju utakmicu u ovoj sezoni Vojvodina će odigrati u četvrtak, 17. maja, kada će gostovati Čukaričkom (19h). 
  • Dzoni bonboni

    15.05.2018 22:29
    Secerlema
    Volim fudbal, volim koncert,pa sta imam i ja dusu.vosa nam je sve.i koncert.
  • Neša

    15.05.2018 14:59
    Strah
    Sta svi pljujete navijace,fudbal nam je katastrofa.Ljudi zbog toga ni ne dolaze na stadion,zbog mućki.Evo sad su uhapsili onog sudiju,a navijaci za sve krivi...da nema nas sto redovno pratimo vosu niko nebi ni dolazio na stadion.
    Sviraju marijači napred navijači!
  • Ns

    15.05.2018 08:14
    PIjavica a ne Voša
    Zašto tepati nekom ko sirotinji otima zadnju crkavicu?
    Direktor JP u upravi sa prepoštenim biznismenima, oko stadiona i u gradu u nedelju 500 policajaca i žandarma sa beneficiranim stažom, dnevnicama i budućim stanovima od 500 e/m2 naravno dedostupnim za raju, na terenu nazovi fudbaleri koje niko neće da kupi, a na tribinama naša budućnost-omladina koja nije uspela ništa drugo i zato odrađuje namenjenu joj ulogu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.