FOTO: Voša u novu sezonu sa novim timom, predstavljeno deset novajlija

Fudbalski klub Vojvodina predstavio je 10 novih pojačanja koje je doveo tokom letnjeg prelaznog perioda.
FOTO: Voša u novu sezonu sa novim timom, predstavljeno deset novajlija
Foto: 021.rs
Nemanja Milojević, Aranđel Stojković, Milan Đurić, Damir Zlomislić, Lazar Đorđević, Ismael Fofana, Diamantis Huhumis, Daniel Graovac, Aleksandar Mirkov i golman Filip Starič novi su igrači koje će publika ove sezone moći da gleda u dresu Vojvodine.
 
Najstarije pojačanje u novosadskom klubu je Milan Đurić (31), dok je najmlađa pridošlica golman Filip Starič (19), koji u Novi Sad stiže iz hrvatske Cibalije. 
 
Tim je značajno izmenjen zbog novih pojačanja, ali i zbog toga šta je dosta standardnih igrača, poput Jovančića, Putinčanina, Lakićevića i Radovanovića, napustilo klub u ovom prelaznom roku.
 
Po rečima predsednika Upravnog odbora Vojvodine Dušana Vlaovića, osnovni cilj uprave, osim finansijske konsolidacije kluba, bio je i konsolidacija igračkog kadra i stvaranje preduslova za ostvarivanje rezultata "koji dolikuju imenu FK Vojvodine".
 
"Veselinović i stručni štab su proveli dane i noći analizirajući svakog od igrača koje smo planirali da dovedemo. Vojvodina uvek ima visoke ambicije - da bude u vrhu srpskog fudbala i da minimum izbori pravo da igra u kvalifikacijama za Evropu. Ozbiljnu pažnju ćemo posvetiti i Kupu Srbije. Na ovim momcima i na stručnom štabu jeste velika odgovornost kada je u pitanju rezultat, koji nikako neću da poredim sa prošlom sezonom, jer smo rekli da je ona za zaborav.  Međutim, rezultat će izostati ako ne budu ostvarene osnovne pretpostavke za funkcionisanje kluba, od atmosfere do finansijskog dela. Mislim da je sada situacija drastično drugačija nego pre godinu dana i da su se osmesi vratili u svlačionicu i u ovaj klub. Hvala svim prijateljima kluba na pomoći da završimo izuzetno kvalitetan prelazni rok. Nadam se da ćete se u to uveriti već u petak na 'Karađorđu', ali uz jedan oprez, jer je ovo ekipa koja traži vreme da se uigra", navodi Vlaović.
 
  
 
U novu sezonu, koja počinje 20. jula, utakmicom protiv Mladosti, Voša će na terenu imati tek nekoliko igrača koji su bili standardni prošle sezone. To znači da bi, osim novih pojačanja, za prvi tim mogli da se zaigraju i momci iz pogona omladinske škole Novosađana. Šef stručnog štaba Vojvodina Aleksandar Veselinović kaže da se ekipa dosta razlikuje od one sa kojom je klub igrao u prošloj sezoni.
 
"Imperativ rezultata i imperativ imena i tradicije Vojvodine sam o sebi govori, tu ne bih trošio reči. U svemu tome moramo da nađemo prostora za mlade igrače. Ja sam od onih ljudi koji su dugo godina radili sa mlađim kategorijama, i mi moramo da nađemo model da neke mlade igrače, ne samo afirmišemo, nego da im damo šansu, pa da vreme pokaže ko je od njih taj od kojeg Vojvodina u budućnosti može nešto da očekuje. Moj zahtev je bio da nekoliko igrača iz omladinske škole i igrači koji su bili pozajmljeni drugim klubovima prođu kompletne pripreme. Trudićemo se da tim momcima damo šansu, kad god se ukaže, vodeći se onim što je primarno, a to je rezultat", zaključuje Veselinović.
 
Vojvodina je prošlu sezonu završila na osmom mestu, što je najgori rezultat kluba od 2006. godine. Iako će nastupati sa praktično novim timom, ambicije nisu ništa manje nego prethodnih godina, pa u klubu poručuju da će se boriti za plasman u kvalifikacije za evropska takmičenja.
 
Prvu kontrolu "crveno-beli" imaće već u petak, 20. jula, kada će od 20 časova na "Karađorđu" dočekati Mladost u prvom kolu Superlige Srbije.
  • Lale ex-Copacabana

    18.07.2018 09:51
    Dosta je bilo Štranda, pilećih krilaca i ostalih budalaština... Svi na Karađorđe, igra Vojvodina!
  • ST

    17.07.2018 22:24
    Uprava,koja direktno radi za bg blizance,nije moja opcija,iako volim klub od malih nogu...
  • juda ben hur

    17.07.2018 18:53
    radoznao
    evo stručnjaci kreće nova sezona sad više nema skrivanja iza prošlih da vidimo šta znate

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.