Najbolji strelac Vojvodine potpisao za Megu

Najbolji strelac KK Vojvodina u prošloj sezoni Dejan Janjić potpisao je dvogodišnji ugovor sa beogradskim Mega Bemaksom.
Najbolji strelac Vojvodine potpisao za Megu
Foto: 021.rs
Jedan od najboljih strelaca Košarkaške lige Srbije u prošloj sezoni, naredne dve godine igraće za tim koji se takmiči u ABA ligi. On ovaj transfer nije očekivao, s obzirom na to da je beogradski klub koji utakmice igra u Sremskoj Mitrovici, imao popunjen roster, a konkurencija na krilu je već velika. S druge strane, postojala je mogućnost da posle dobre sezone u KLS i plasmanom u Superligu sa Vošom, karijeru nastavi u inostranstvu.
 
Međutim, na poziv Beograđana 22-godišnji košarkaš iz Novog Sada je prekinuo odmor, potpisao dvogodišnji ugovor i pridružio se pripremama Mege. Janjić kaže za 021.rs da je zadovoljan što je promenio sredinu i što se nalazi u klubu u kom se dobro radi sa mladim igračima. 
 
"Ima dosta igrača na mojoj poziciji, tako da ću morati da se borim za minutažu. Veća konkurencija zahteva od tebe da daješ i više od svojih mogućnosti, nemaš zagarantovanih 30 minuta u igri. Na treninzima se zahteva više od maksimuma, ovde su momci koji su u timu već nekoliko godina i moraš da budeš barem duplo bolji da bi te stavili ispred nekog drugog", prenosi Janjić prve utiske iz nove sredine.
 
  
 
Ono što ga očekuje jeste i takmičenje u višem rangu, ABA ligi, gde će igrati protiv Cibone, Budućnosti, Crvene zvezde i Partizana, FMP-a, Igokea i drugih velikih timova iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. 
 
"Do sada nisam imao priliku da igram na ovako visokom nivou, ja ću se truditi da odigram što bolje, da dokažem da mogu da igram sa dosta jačim ekipama i da mogu da se borim sa većom konkurencijom nego što je bio slučaj u KLS. Videćemo kako će se stvari odvijati", zaključuje Janjić.
 
On je seniorsku karijeru započeo u Voši, odakle je prešao u Napredak, da bi se posle jedne sezone vratio u Novi Sad. U KLS je u prošloj sezoni u proseku beležio 19,5 poena po meču, a ni na jednom nije postigao ispod 12 poena. 
 
S druge strane, Janjićev klub u kojem je postigao punu afirmaciju, Vojvodina, već uveliko se priprema za narednu sezonu. Nakon što su se posle 20 godina vratili u najviši rang klupske košarke u Srbiji, "crveno-beli" su plasmanom u Superligu premašili sva očekivanja. Klub nastoji da očuva svoj mladi tim na okupu, a naredni cilj je plasman Vojvodine u ABA 2 ligu, kroz godinu ili dve. 
  • NS

    26.07.2018 16:59
    Ja spadam u onu (većinsku) grupu što je ogorčena na odnos grada prema košarci .Grad koji se oglušio o sve uspehe KK Vojvodine u protekle 2 sezone i ništa od obećanih sredstava ,prostorija sponzora ...Pa jeste Socek čudotvorac al nem čarobni štapić !!!Ako i drugi ,poput Janjića odu tamo gde je sigurna i veća lova ,kako da se očekuje neki uspeh.Ne može se stalno računati na entuzijazam ,ljubav ,motiv!!!
    Jako me zanima kako će Janjić proći u Megi ,da se ne ponovi Napredak .Ne želim mu to ,ali brzo će se pokazati da li je moja strepnja opravdana. Ovo će za njega biti možda i presudna sezona.
    Svu sreću mu želim ,mada bi bio srećniji da je ostao u Voši i da jurišaju na ABA2 !!!
  • Limanac

    26.07.2018 03:40
    Zna se koliko je Janjić značio Voši al sada se nameće pitanje koliko je Voša značila Janjiću .U svim intervjuima i izjavama je naglašavao koliko ima slobode u igri i oni večiti kritičari su zamerali Soceku da mu "preterano dozvoljava".Činjenica je da je tandem Janjić-Socek uvek donosio odlićne rezultate .Želim Janjiću da nastavi sa dobrim partijama ,da se uklopi u sistem i stil igre Mege ,i da sa Milojevićem ostvari dobru saradnju.
    Iz Voše nema nikakvih novosti ,ne zna se da li je još neko otišao ili došao ,verovatno će se više znati u avgustu .Tako je bilo i prošle godine ,kad su počele pripreme i formiranje tima.Voši i Soceku želim da naprave dobru ekipu i da (makar) ponove uspeh iz minule sezone .U Socekove kvalitete ne sumnjam i znam da će izvući maksimum iz ekipe koju bude imao .Ostaje mi samo da se nadam da će grad i pokrajina imati sluha da u ovoj godini jubileja, materijano potpomognu Vošu pa da osvetlamo obraz košarke u gradu i pokrajini ,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.

Sigurna pobeda novosadskih košarkaša

U 27. kolu Košarkaške lige Srbije Vojvodina je lakše nego što se očekivalo savladala OKK Beograd sa 91:76, po četvrtinama rezultat je glasio 32:21, 22:12, 16:21, 21:22.