Učesnici najduže rečne regate u nedelju stižu u Novi Sad

Učesnici 63. TID veslačke regate, najduže rečne regate na svetu, u nedelju, 29. jula, stići će i u Novi Sad, na Štrand.
Učesnici najduže rečne regate u nedelju stižu u Novi Sad
Foto: Pixabay
Dolazak se očekuje u prepodnevnim satima, a kao i svake godine, njihov kamp će biti smešten na špicu plaže, u blizini odbojkaških terena.
 
Oko 140 kajakaša koji su u Srbiju uplovili prekjuče, u Novom Sadu će boraviti do utorka ujutru, kada nastavljaju regatu u pravcu Starog Slankamena.
 
Najveći broj učesnika i učesnica dolazi iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Holandije, Švajcarske, Francuske i Srbije.
 
TID regata je počela 23. juna u nemačkom gradu Ingolštatu, na izvoru Dunava, traje 75 dana i završava se na ušću ove reke u Crno more. 
 
Regata nema takmičarski karakter, tako da kajakaši mogu da joj se priključe ili odustanu na bilo kom mestu i u bilo kom trenutku.
  • Zoran

    28.07.2018 09:16
    Dobrodosli .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.