VIDEO: Vojvodina konačno slavila, deo navijača napustio stadion

Fudbaleri Vojvodine upisali su prvu pobedu u ovoj sezoni, pošto su savladali Bačku rezultatom 2:0, u 5. kolu Superlige Srbije.
VIDEO: Vojvodina konačno slavila, deo navijača napustio stadion
Foto: 021.rs
Strelci za domaćina bili su Đurić u 71. i Vinsent Eze u 78. minutu.
 
Fudbaleri Vojvodine igrali su sigurnije na domaćem terenu, držali su loptu u svojim nogama, ali su teško dolazili do pravih prilika koji bi ugrozili čuvara Bačke. Tako je prvo poluvreme prošlo bez velikih uzbuđenja, "crveno-beli" su šutirali nekoliko puta ka Zogoviću, međutim, nedovoljno opasno da bi se ugrozio gol gostiju.
 
Drugi deo utakmice bolje je otvorila Bačka, koja je krenula u presing na domaćina. Odmah su stvorili nekoliko prilika, ali najbolju šansu za gol imali su u 63. minutu, kada je Makarić iskoristio lošu intervenciju Graovca, oduzeo loptu, šutirao ka golu Rockova i pogodio stativu.
 
Vojvodina se polako oslabađala pritiska protivnika i ponovo preselila igru na polovinu gostiju. To se isplatilo u 71. minutu, kada se lopta odbila do Đurića koji iz prve odlično šutira sa oko 20 metara i pogađa donji ugao Zogovićeve mreže. Nastavili su igrači "Stare dame" da napadaju, imali su dobru priliku iz slobodnjaka, ali su prednost uvećali u 78. minutu. Vinsent je dobio odličnu loptu u prazan prostor, utrčao je i pogodio dalji ugao gola za prvu pobedu Vojvodine u domaćem prvenstvu. 
 
 
Kako je i najavljeno ranije, deo navijača novosadskog kluba napustio je utakmicu u 80. minutu igre. Oni su razvili i transparent na kojem je pisalo: "1. 9. na 'Karađorđu' bojkot se sprema, ili smo domaćin ili nas nema", aludirajući na to da na derbiju 7. kola protiv Crvene zvezde žele da stadion napuste prvi, s obzirom na to da su domaćini. Više o razlozima njihovog protesta čitajte OVDE.
 
Drugi novosadski superligaš, Proleter, poražen je na gostovanju Čukaričkom. Tim sa Slane bare je igrao dobro veći deo meča, ali je njihovu odbranu u 81. minutu slomio Kajević. 
 
Posle pet odigranih utakmica Vojvodina se nalazi na sedmom mestu na tabeli, dok je Proleter i dalje peti. U narednom kolu publika u Novom Sadu imaće priliku da gleda gradski derbi pošto će se na "Karađorđu" sastati Vojvodina i Proleter.
 
U ostalim utakmicama domaćeg prvenstva, koje su se igrale danas, sastali su se: Voždovac - Dinamo 2:0, Mladost - Zemun 2:1. 
  • Čubrilo čabrić

    20.08.2018 21:17
    Nedaj se vošo
    Svi su ojadili vosu,od navijaca do politickih i kvazi direktora.nije dzabe onako ozbiljna gnavijacka grupa od pre par godina tek tako unistena...to je radjeno planski,zna se ko je to sve rasturio iu klubu i u grupi...sramota
  • Teša

    20.08.2018 17:34
    Bliži vam se kraj
    Pogledajte na šta je spao splitski Hajduk jer ga vode "navijači". Takva sudbina čeka i Vojvodinu jer njom upravljaju kriminalci sa tribina..
  • Juda ben hur

    19.08.2018 18:54
    Katastrofa
    Informacija za neupućene kada je pumpadžija vodio klub voša bila treća igrala evropu posle toga prošla sezona prvih pet kola pet pobeda kadaje pumpadžija otišao voša bila druga zvezda jpj bežala samo bod vi koji tvrdite daje urušio klub ili imate loše namere ili morate malo kod čika doktora

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.