Okuka: Jedva čekam da dođe pauza u prvenstvu

Fudbaleri Vojvodine dočekaće u subotu, 22. septembra, ekipu Voždovca na "Karađorđu" u utakmici 9. kola Superlige Srbije.
Posle osam odigranih utakmica Novosađani su upisali osam bodova, sa više primljenih nego postignutih golova. Ništa bolje sezonu nije otvorio ni sutrašnji rival Vojvodine. Voždovac se trenutno nalazi na 12. mestu na tabeli, sa istim brojem bodova kao i "crveno-beli", ali lošijom gol razlikom.
 
Kako se sezona tek zahuktava, u Vojvodini još uvek veruju da imaju šanse da se domognu pozicije koja će im narednog leta obezbediti igranje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. 
 
Pre toga će morati da savladaju "Zmajeve", a novi šef stručnog štaba Dragomir Okuka, našao se u problemima zbog igračkog kadra. Kapiten Antić, kao ni Fofana, nisu u kombinaciji za tim, a pod znakom pitanja je i Eze
 
"Znam šta je novosadska publika, koja je probirljiva i navikla je na viši nivo igre, ali i borbenosti i zalaganja, te očekujem da naša ekipa protiv Voždovca upravo to i pruži. Jednostavno, da bismo nešto postigli, moramo da igramo fudbal. U Nišu smo se borili, ali da bismo pobedili, moramo i da imamo igru, da stvaramo šanse, dajemo golove... Problema imamo, ali koga nema, bez njega se mora. Očekujem da će igrači koji dobiju šansu uspeti da je iskoriste na pravi način i tako opravdaju ukazano poverenje", poručio je Okuka.
 
Okuka nije mogao da obeća pobedu protiv Voždovčana, ali je rekao da će tim ići na trijumf, jer za Vojvodinu druga opcija ne postoji. U prošlom kolu Vojvodina je poražena od Radničkog u Nišu, zbog čega Okuka poručuje da želja za pobedom postoji, ali da se i protivnik pita.
 
"Težina ovog kluba i grada nameće imperativ pobede i to da se ne smemo zadovoljavati sa malim stvarima. Nismo imali mnogo vremena za rad i zato jedva čekam da dođe pauza u prvenstvu, ali ko pita trenera za to? Klub želi da se trgne, da izađe iz ove situacije i proba da izbori Evropu, što je upravo ono zbog čega sam i došao. To je težak put, imamo 16-17 novih igrača, ali sve to ne predstavlja alibi. Igračima pokušavam da nametnem imperativ da uvek pruže maksimum i igraju sa željom i strašću. Za koliko je to dovoljno, videćemo, mada je u većini slučajeva to dovoljno za dobar rezultat", dodao je šef stručnog štaba Voše.
 
Utakmica između Vojvodine i Voždovca igra se u subotu, 22. septembra, sa početkom u 19 časova. Karte se mogu kupiti po ceni od 300 dinara za zapad i 100 dinara za sever. Istočna tribina stadiona je zatvorena.
 
U ostalim utakmica 9. kola sastaju se: Partizan - Crvena zvezda, Čukarički - Spartak, Napredak - Dinamo, Zemun - Bačka, Mladost - Proleter, Rad - Mačva, Radnik - Radnički.
  • Kuka

    22.09.2018 06:49
    Okukin mali
    Sretno ti danas treneru i da pobediš sa Vojvodinom nimalo lakim protivnikom Voždovcom.
  • Zz

    21.09.2018 17:37
    ...Pa tek si poceo da radis...
  • Ultra Neša

    21.09.2018 15:15
    Kupre, hoće biti ta Evropa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.