Vojvodina prva na turniru u Solunu

Pečat na pripreme za novu sezonu prvotimci Vojvodine NS seme stavili su osvajanjem još jednog turnira.
Ovoga puta pokorili su Solun, gde su u tri dana zabeležili dve pobede i jedan poraz. U poslednjem kolu izgubili su posle pet setova od rumunske ekipe CSM 2:3 (26:24, 23:25, 25:23, 20:25, 14:16), ali su dva seta bila dovoljna za konačni trijumf.
 
Trener Siniša Gavrančić iskoristio je priliku da pruži šansu onima koji su do sada manje igrali, pa su susret počeli Todorović, Vučićević, Kujundžić, Perić, Simić, Kovačević i libero Škundrić, a kasnije je zaigrao i Rudić. Trebalo je da prođe gotovo ceo set da ova postava dođe na svoje i preokrene vođstvo Rumuna. Blokom je Vučićević doneo 25:24, a onda je Vojvodina  završila set rezultatom 26:24.
 
Nastavili su u istom ritmu crveno - beli, ali se ni protivnik nije predavao. Ohrabrivši se dobrom igrom, u pojedinim momentima Novosađani su na terenu pravili i egzibicije, izmamivši tako čak i aplauz rivala. Nekoliko grešaka u samom finišu rezultiralo je gubitkom tog seta i izjednačenjem na 1:1. Treći set doneo je dosta neizvesnosti, ali je Vojvodina bila sigurna u završnici za vođstvo od 2:1. Posle dva dobijena seta bilo je jasno da je Vojvodina pobednik turnira, a ekipa CSM uspela je da se izbori za taj-brek i na kraju i za utešnu pobedu. U svakom slučaju i ovakav meč mladim igračima biće značajno iskustvo.
 
Organizator je na kraju uručio svečano ekipi Vojvodine i pehar namenjen pobedniku turnira. 
 
"Crveno-beli" su u Solun otišli nakon osvajanja međunarodnog turnira "Memorijal velikana" u Novom Sadu. Posle povratka iz Grčke, odbojkaši će imati nekoliko dana za odmor i pripremu, a već u petak, 28. septembra, odlaze u Ljig na prvu prvenstvenu utakmicu. Odmah potom sledi duel sa Novim Pazarom za pehar u Superkupu. 
 
Posle toga odbojkaši Vojvodine putuju u Zagreb, gde će 9. oktobra, igrati protiv Mladosti u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.