Vlada Srbije nagradila novosadske basketaše

Novosadski basketaši koji su predstavljali Srbiju na Evropskom prvenstvu u Bukureštu, nagrađeni su od Vlade Srbije sa po 20.000 evra.
Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, zajedno sa svojim trenerom Goranom Vojkićem, doneli su Srbiji prvu titulu evropskog prvaka u basketu 3x3.
 
Osim toga, Dušan Domović Bulut proglašen i za najboljeg igrača turnira. 
 
Do titule kontinentalnog šampiona reprezentativci Srbije su došli tako što su pobedili Rusiju, Mađarsku, Španiju, Bosnu i Hercegovinu, i na kraju Letoniju.
 
Novčane nagrade dobilo je još nekoliko sportista koji su u prethodnom periodu Srbiji doneli medalje. 
  • Marko

    28.09.2018 14:57
    ne ide to tako
    Marko, ako ceo (normalan) svet plaća spotrtiste suvim zlatom, da li si se zapitao zasto je to tako i da li oni to radi iz hira ili ima neki poseban razlog??
    E pa vidis, razlog i tekako ima, jer ono sto su sportisti zaradili predstavlja kap u moru od ukupne svote novca koja se deli na organizatora, agente, proizvodjača sporste opreme, sponzora itd. Dakle, u pitanju je OGROMAN biznis, oko koga se dobrim delom okrece i zemaljska kugla. E sad, to sto smo mi nesposobni i neinteligentni da iskoristimo tu strav da su nasi momci, u konkretnom slucaju, najbolji na svetu, e to je nas problem. Sta mislis da su to u pitanju Ameri, da li bi bili non-stop na tv-u i da li bi snimili pregrst reklama za raznorazne proizvodjace sportske opreme?? Pa naravno da bi, ali mi ne umemo ili umemo ponekad.
  • Marko

    24.09.2018 13:40
    Sve je to lepo sportski uspesi tralala. Ali na koji način su oni doprineli društvu? Zašto bi se njima poklanjao neki državni novac što je novac građana Srbije? Naučnici ne dobijaju ništa, decu lečimo SMS-ovima itd. Uzdižemo sportiste kao da su stručnjaci za ne znam ti ja šta. Brate mili pričamo o sportu ej... Zabava za mase, nečiji lični uspeh i satisfakcija, zgrtanje love oko organizacije takmičenja i onda još neko uzme pare i pokloni. Stvarno smo zaludan narod.
  • Duh iz boce

    24.09.2018 13:25
    @ zoran
    Pa po svemu sudeci ce izostati ocekivano masovno odusevljenje ovom "vescu", jer je ljudima ocigledno muka od razbacivanja budzetskih (nasih) para na sport i razinodu dok drzava puca po savovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.