Vaterpolisti Vojvodine počeli štrajk, traže smenu uprave kluba

Vaterpolisti Vojvodine pred sam start sezone, umesto u bazen, odlučili su da "uskoče" u štrajk.
Vaterpolisti Vojvodine počeli štrajk, traže smenu uprave kluba
Foto: 021.rs
Nezadovoljni odnosom uprave, celokupnom situacijom u klubu, ali i velikim brojem neisplaćenih zarada, vaterpolisti Voše stupili su u štrajk. Kako su rekli za 021.rs, to znači da neće trenirati do daljeg a, ukoliko bude bilo potrebno, neće ni igrati utakmice u novoj sezoni, koja počinje 13. oktobra gostovanjem Galeba iz Makarske u Novom Sadu.
 
Štrajk igrača dolazi posle štrajka trenera u klubu koji se takmiči u regionalnoj A2 ligi. Igrači su obavestili stručni štab da obustavljaju treninge, a o celokupnoj situaciji obaveštena je i uprava kluba. Zahtevi prvotimaca Vojvodine su jasni - isplaćivanje nagomilanih dugovanja i kompletna smena uprave i direktora kluba.
 
"Dok iz kluba neko ne odgovori, dok se nešto ne uradi, mi smo u štrajku i nećemo trenirati. Ukoliko ne bude nikakvog odgovora, onda verovatno nećemo igrati ni utakmice. Nema smisla ni počinjati novu sezonu, na ovo se ukazuje duže vreme, ali nisu želeli da nas slušaju. Pokušavali smo i ranije da se reši problem, pozivali upravu na sastanke, da pronađemo neko rešenje, ali svaki put smo slušali iste priče, kako je situacija u državi loša, kako je teško, da će se truditi da reše probleme, ali nikad ništa nije urađeno", poručuju iz prvog tima Vojvodine za 021.rs.
 
U upravi kluba su naveli za 021.rs da će se oni javnosti obratiti zvaničnim saopštenjem, ne komentarišući aktuelnu situaciju.
 
Igrači su naveli da se većini prvotimaca duguje više od 15 plata, te da je bilo situacija u kojima su "igrači ostajali i bez osnovnih životnih potreba". Dodaju da su ogorčeni zbog trenutnog stanja u klubu sa tradicijom dužom od osam decenija i da su zbog "odnosa uprave prema njima primorani na ovakav čin".
 
"U petak će se održati redovna skupština kluba, na kojoj bi trebalo da se izglasa finansijski izveštaj iz prethodne sezone. To nije izborna skupština, ali mi ćemo naše saopštenje proširi i poslati ga klubu, trudićemo se da ono bude pročitano na skupštini i da svi koji budu prisutni čuju šta se stvarno dešava u klubu nekoliko godina unazad", dodali su igrači za 021.
 
Vaterpolo klub Vojvodina je u martu ove godine iz budžeta Grada Novog Sada dobio 15 miliona dinara za rad, što je treća najveća suma koju je dobio neki gradski klub, odmah posle OK Vojvodina i RK Vojvodina. Račun kluba se u martu ove godine na jedan dan našao u blokadi, vidi se iz podataka Narodne banke Srbije.
  • Insajder

    04.10.2018 12:39
    Dil
    Sutra je skupština na bazenu na klisi u 19h... Javna... Dođite novinari da uživo čujete i vidite, kako se pokušava pod "patriotizmom i ljubavi" prema klubu, preuzeti klub... potencijalno novo rukovodstvo koje nikada nije unelo loptu novu u klub, a da ne pričamo dalje... Dođite da vidite patriotizam na delu...
  • Insajder

    04.10.2018 11:01
    Dil
    Sinoć će je održan sastanak 2 strane... Na upućeno pitanje potencijalno novom rukovodstvu koliko će ličnih para da uplate klubu kao donaciju jer se pozivaju na patriotizam i ljubav i da sve to rade iz tih pobuda... odgovor je zamislite bio MI RAČUNAMO NA PARE IZ BUDŽETA DA IH MI PREUSMERAVAMO i NEMAMO NAMERU DA DAJEMO LIČNE PARE... Toliko o ljubavi ka klubu
  • Bivši igrač

    04.10.2018 10:31
    Da li je moguće
    Da li je moguće (inače pitanje proglašeno za najgluplje pitanje u Srbiji) da ću dočekati da se uprava smeni posle, paa ima jedno dvadesetak godina, tu i tamo su se smenjivali tzv predsednik kluba ili direktor, ali uvek je to bio isti krug ljudi. Razni ekonomi, koordinatori selekcija i ostali funkcioneri...Godinama se klub brukao svuda i na svakom mestu, počevši od stalnog seljenja igrača koji su došli sa strane iz stana u stan svakih par meseci zbog neplaćenih računa, promena restorana iz istih razloga, a da ne govorimo o nikad isplaćenim premijama za postignute uspehe, možda su neki igrači samo dobili. Plate su bile otprilike kao kad se javljaš na biro, svaka tri meseca i to je sreća da tako bude. Nekada jedna od najboljih škola vaterpola spala je na to da ima po jednog dobrog igrača u generaciji. Daj Bože da se išta promeni ali iskreno se plašim. Pre će se klub uništiti nego da ovi sjašu, a godinama jašu po svima, po igračima, roditeljima dece koja vole ovaj najlepši sport, po istoriji kluba čiji su nažalost deo. Srećno momcima i trenerima da se izbore sa jahačima apokalipse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.