Voša poražena od Novog Pazara u uzbudljivom meču

Košarkaši Vojvodine novu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije startovali su porazom na gostovanju Novom Pazaru, rezultatom 103:95.
Voša poražena od Novog Pazara u uzbudljivom meču
Foto: 021.rs
Izabranici Filipa Soceka nisu počeli u dobrom ritmu, što je bilo karakteristično i za prošlogodišnji start sezone, dok konačno nisu pronašli svoju igru. "Crveno-belima" je bilo potrebno celo prvo poluvreme i pauza, da bi pronašli svoj ritam i prikazali igru koja ih je prošle sezone odvela i do Superlige.
 
I pored poraza, Novosađani su pružili dobar otpor domaćinima u dvorani "Pendik", a publika je imala priliku da gleda veoma uzbudljivu utakmicu.
 
Novi Pazar je praktično devastirao Vojvodinu u prvoj četvrtini, kada im je ubacio 34 koša, dok su Novosađani uspeli da zabeleže tek 15 poena. Nastavili su Novopazarci u u istom ritmu i u drugoj četvrtini, ali je Vojvodina polako podizala nivo igre, pa je druga četvrtina završena sa 28:23, a na poluvreme se otišlo pri rezultatu 64:38.
 
Delovalo je kao da je na igru Novosađana umnogome uticalo to što su neki od nosilaca igre u prošloj sezoni, poput Bjelice i košgetera Janjića, napustili tim. Međutim, pauza je prijala igračima, pa su u drugo poluvreme ušli mnogo silovitije. U trećoj četvrtini "crveno-beli" su igrali mnogo sigurnije, te su je dobili uz razliku 30:24. 
 
Poslednja četvrtina bila je prilično neizvesna. Vojvodina je krenula furiozno i u jednom momentu su imali prednost od čak 14:3 i rezultatski se približili domaćinu, pa je delovalo da bi izabranici Filipa Soceka mogli da prirede neprijatno iznenađenje Novopozarcima. 
 
Dva minuta pre kraja bili su na svega šest koševa zaostatka, ali su igrači Novog Pazara iskoristili greške gostiju i praktično preko slobodnih bacanja postavili konačan rezultat na 103:95. U redovima Voše istakli su se Zarić sa 18 koševa, Dželetović i Anđušić sa po 16, dok je u timu domaćina dominirao Krstić sa 34, Radonjić sa 22 i Ivanović sa 13 poena.
 
Vojvodina je posle prvog kola nalazi na osmom mestu na tabeli, a u narednom kolu, 13. oktobra, dočekuje na Spensu ekipu Vršca.
 
U ostalim utakmicama sastali su se: Beovuk - Dinamik 60:95, Dunav - Beograd 66:105, Tamiš - Metalac 84:75, Sloboda - Borac 82:93, Spartak - Vršac 72:68.
  • NS

    11.10.2018 21:06
    Bule ,lupio si pa ostao živ !!!!!!!
    Pa opšte poznata stvar je da je Socek tu najjača karika .Što reče onaj komentator iz Aleksinca - i mi bi ušli u prvu ligu da nam je Soce4k trener !
    Šta više komentarisati - ljudsjka glupost i zloba su loši životni saputnici tj sapatnici ....
  • Dzordz

    10.10.2018 10:21
    @Bule
    Koga bre da menjaju???
    Socek je najbolji trener u Vojvodini I po papirima I po rezultatima. Priznanja manje-više, ali ono što je taj čovek uradio sa Vojvodinom u protekle dve godine je za veliko poštovanje I nisam siguran da bi bilo koje zvučnije ime moglo da ponovi Socekov uspeh. Energija I pozitivna sporska psihologija tog čoveka su za divljenje. Dao je sebe košarci. To je za poštovanje do neba.
    Napred Voša, napred Socek!!!!!!
  • Bule

    09.10.2018 15:25
    Trener je zelen
    Menjajte trenera

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.