Pet zlatnih medalja za Novosađanke u streljaštvu

Nova sezona takmičenja vazdušnim oružjem je otvorena prvim kolom Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je danas održano u Novom Sadu, saopštio je Streljački savez Srbije.
Takmičenje je okupilo veliki broj učesnika, na vatrenu liniju izašlo je više od 130 strelaca, a najuspešniji su bili članovi Novog Sada 1790, kojima je pripalo pet prvih mesta, svih pet u ženskoj konkurenciji.
 
Kako se navodi u saopštenju SSS, prvo zlato za domaći klub osvojila je Sanja Vukašinović, koja je opravdala ulogu favorita u takmičenju dama puškom i povela svoj klub ka prvom mestu u ekipnoj konkurenciji. Sve tri zlatne medalje u takmičenju pištoljem za devojke osvojile su članice Novog Sada 1790. Brankica Zarić je bila najuspešnija u apsolutnoj konkurenciji. Kod juniorki je najbolja bila nova članica novosadske družine Katarina Maricki, a i ekipno zlato ostalo je u Novom Sadu.
 
Olimpijac Dimitrije Grgić iz kluba Akademac je, prema očekivanju bio ubedljivo najprecizniji u takmičenju pištoljem, u kome je ekipno trijumfovao Policajac, iako je najbolji strelac kluba Damir Mikec bio među onima koji su propustili prvo kolo.
 
U nadmetanju muškaraca vazdušnom puškom pobedio je Dejan Pešić (Pančevo 1813), ostavivši iza sebe ostavio reprezentativce Lazara Kovačevića (Jagodina 92) i Milutina Stefanovića. Ovim oružjem najuspešnija je bila ekipa kragujevačkog "Čika Mate".
 
Marija Kolarević (Jedinstvo Stara Pazova) je bila najbolja puškom među juniorkama, a u apsolutnoj konkurenciji se okitila srebrom. Veljko Ilić (Smederevo) je pobedio u konkurenciji juniora puškom, a najbolji omladinac pištoljem bio je Vukašin Lazić (Kolubara).
 
Drugo kolo Kupa SSS biće održano u Smederevu 10. novembra, navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport