RK Vojvodina slavi 70. rođendan

Rukometni klub Vojvodina obeležava 70 godina od osnivanja, a kako za 021.rs kaže predsednik kluba Milan Đukić, dosadašnji život kluba je bio, kao i život čoveka, obeležen usponima i padovima.
RK Vojvodina slavi 70. rođendan
Foto: 021.rs
Ceremonijom u velikoj sali kongresnog centra Novosadskog sajma biće obeleženo 70 godina od osnivanja muške rukometne sekcije RK Vojvodina. Tom prilikom biće prikazan film posvećen prvoj šampionskoj generaciji kluba, biće predstavljena i zlatna generacija koja je osvojila prvu duplu krunu u istoriji kluba, a zaslužnim pojedincima će biti uručene plakete. 
 
Bila je potrebna gotovo čitava decenija da RKV dobije svoju prvu pravu seniorsku ekipu, pošto je kompletna prva garnitura "Železničara" pristupila gradskom rivalu. Čekaće još petnaestak godina i na prvog profesionalnog trenera, koji će ga odvesti u Drugu ligu nekadašnje SFRJ.
 
"Kada pogledate da jedna stvar, u ovom slučaju klub, traje 70 godina, onda znate da je istorija uvek puna i uspona, padova, visina, ali i dna. Kada pogledate različite segmente kluba od 1948. godine, što titule i pehare, a što lige u kojima se takmičio klub, onda vidite da je to kao otkucaj srca, imate pikove na gore i pikovi na dole. Čekali smo 2004/ 05 prvu duplu krunu, da bi smo 2007. godine bili na ivici ispadanja iz Superlige. I na kraju od 2013. pa do 2018. imate šest vezanih državnih titula. Otprilike, život kluba je kao i život čoveka, ne postoje samo usponi i vrhovi. Postoje usponi i padovi, vrh i dno. Lepa je stvar kada se to sistematizuje posle 70 godina, kao što smo mi to sada uradili, pa se istorija kluba može posmatrati iz raznih uglova", kaže za 021.rs Milan Đukić.
 
  
 
Klub se nekoliko puta tokom svoje istorije našao na prekretnicama, a jedna od njih je bila i 2007, kada je izabrana nova uprava kluba na čelu sa Đukićem. Kako kaže, njegova ideja je bila da se prvo napravi klub i institucija, a da će uspesi doći sami po sebi.
 
"Uspesi su došli kao posledica rada i upornosti, ponekad i sreće, jer vam je i to potrebno. Uspesi su i posledica odluka za koje ponekad nismo znali koliko će biti dobre, ponekad i gorkih odluka koje smo morali da donesemo. Imali smo promene, ali one nikada nisu bile usmerene protiv nekoga ili za nekoga, nego uvek u interesu kluba. Svaka naša odluka, pa i odluke da se neki rukometni kampovi ne podržavaju ili ulaska u kritiku Rukometnog saveza Srbije, nije bila povezana sa tim da se nekome nanese šteta, nego da se poboljša ono što se kritikuje", dodaje Đukić.
 
Klub će u budućnosti ulagati u podmladak, a kao jedan od velikih koraka ka tome jeste osnivanje rukometne akademije u okviru RK Vojvodina.
 
"Govorimo o još višem nivou rada sa mladim igračima, jer smo sada već u srpskom rukometu izgradili ime. Između ostalog, situacija da je NovI Sad univerzitetski grad, da je Vojvodina dugogodišnji šampion države, da od juče imamo i Borisa Rojevića kao selektora jedne od reprezentacija u okviru Rukometnog saveza Srbije, govori o ozbiljnosti kluba i trenažnog procesa od mlađih kategorija pa do seniora. Sve nas to obavezuje da to ne ostavljamo po strani i to je jedina stvar koju klub prepoznaje kao trajno ulaganje u trajne vrednosti u budućnosti", poručuje predsednik kluba.
 
Zaključuje da Vojvodina nema luksuz najbogatijih klubova u Evropi "da samo pokupuje najbolje evropske igrače", te da bi trebalo da ulaže u dobijanje vrhunskog igrača iz sopstvenog pogona. 
 
Osim igranja u Superligi, Voša se trenutno takmiči i u SEHA ligi, a uskoro je očekuju i mečevi u trećoj rundi kvalifikacija za EHF Kup.
  • Novosadjanin

    19.10.2018 18:00
    Srecan rođendan,šampioni!!!
  • Kole

    19.10.2018 14:45
    Bice oni jos bolji
    Imaju izvanredne mlade talente, pratim dosta rukomet i mislim da ce ovi mladi igraci koji imaju 17,18,19 god... stasati u odlicne bekove,golmane,pivote...
    Samo napred, buducnost je pred vama.
  • stara garda

    19.10.2018 12:11
    Cestitke,
    ali kad procitam sve ovo njihov lik sa ovim izjavam je sve samo nije rukometas ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport