Tržnici apartman na Zlatiboru, Čivas i Kuorvazije u Poslovnom prostoru

Novosadska javna preduzeća nastavljaju da kupuju alkohol na tenderima, pravdajući to potrebama kafe-kuhinje.
Novosadska javna preduzeća nastavljaju da kupuju alkohol na tenderima, pravdajući to potrebama kafe-kuhinje.

Poslednji primer je JP "Poslovni prostor" koji u sklopu javne nabavke napitaka kupuje viski "Chivas Regal" i nekoliko vrsta konjaka i to "Courvoisier", "Hennessy", "Martell" i "Rémy Martin", a nisu zaboravili ni na rakiju.

Spisak nabavke za 2015 u Poslovnom prostoru

Doduše, za razliku od prošle godine kada su kupovali malo veće količine viskija i piva, sada se kupuje manje alkohola.

Naime, prošle godine im je trebalo 7 flaša viskija, 4 flaše konjaka, 34 limenke piva i flaša rakije, a sada samo 2 flaše viskija, 5 flaša konjaka i jedna flaša rakije.

Spisak nabavke za 2014 u Poslovnom prostoru

Uz ovaj alkohol se kupuju i približno iste količine kafe, vode i sokova kao i 2014. godine, tj. oko 2.000 litara raznih napitaka i preko 60 kilograma obične kafe i napitaka na bazi kafe. U tenderskoj dokumentaciji nije navedena procenjena vrednost ove nabavke.

Ipak, vidi se da je količina skora ista kao i prošle godine, a tender u 2014. godini iznosio je 600.000 dinara.

Za apartman milion dinara

U međuvremenu, JKP "Tržnica" je završila javne nabavke napitaka o kojima je 021.rs već pisao, kao i tender za ponovni zakup apartmana na Zlatiboru.

Potpuno opremljeni apartmani su ponovo iznajmljeni od Agencije za turizam, nekretnine i menjačnica "Zlatibor tours", samo što je cena sada za oko 100.000 dinara viša i sada će Tržnica za jednogodišnje korišćenje apartmana izdvojiti 1.092.000 dinara.

Odluka o sklapanju ugovora o zakupu apartmana za 2015. godinu

Tenderi se sprovode uprkos tome što je budžet grada ove godine značajno manji i što su novosadski čelnici više puta isticali da su zbog krize potrebne uštede u gradskoj kasi, kao i u poslovanju javnih preduzeća.

  • dule

    02.04.2015 07:22
    Evo vidim odma krenulo prepucavanje pokrajina - grad, tj DS - SNS. E pa dragi moji, da vam nešto objasnim:

    Za nas obične, vredne, poštene građanj svi ste vi ista GOV.A.
  • @Ranko

    01.04.2015 22:11
    ovo nije pisao ranko
    kakvi su to drugari koji pričaju o javnom preduzeću u kojem rade i o tome koliko su u opisu, o subvencijama, budžetu...
    ako tvoji drugari i ti sve tako dobro znate odgovori na pitanja u predhodnom komentaru. iskreno.
  • Ranko

    01.04.2015 18:02
    Zaista je izuzetno ružno i tendenciozno (o poštovanju osnovnih postulata novinarstva da i ne govorim) po drugi put stavljati u naslov Tržnicin apartman, bez da date priliku nekome iz preduzeća da ovo obrazloži. Kao dobar poznavalac prilika u ovoj firmi (nekoliko dobrih drugara mi tu radi), znam i tvrdim da taj apartman koriste SVI radnici, bez obzira na radno mesto, stručnu spremu ili partijsku knjižicu. Takođe pouzdano znam da Tržnica posluje u debelom plusu, i to u konkurentskom okruženju (super marketi, Zelene pijace), kao i da ne dobija ni dinar iz gradskog budžeta, pa samim tim ni od građana Novog Sada. Firma dobro radi, sama se izdržava, i radnici imaju pravo na odmaralište preko firme. Kamo sreće da su vremena drugačija, pa da i druge firme kao nekada mogu ovo svojim radnicima da priušte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.