Izgradnja nove zgrade Hitne pomoći počinje do kraja godine

Izgradnja nove zgrade Hitne pomoći trebalo bi da počne do kraja godine.
Izgradnja nove zgrade Hitne pomoći trebalo bi da počne do kraja godine.

U Zavodu za izgradnju grada kažu da je u toku priprema tenderske dokumentacije za pokretanje postupka javne nabavke za izbor izvođača radova.

Kompleks Zavoda, kako kažu u ZIG-u, gradiće se na parceli br. 5432/1 K.O. Novi Sad II, a taj prostor, površine 3.250 kvadratnih metara, omeđen je Somborskom, Jastrebačkom i Ulicom Ilariona Ruvarca. Kompleks će se satojati od dve celine – u zapadnom delu biće lociran objekat Zavoda s ambulantama, apotekom i administrativnim i edukativnim sadržajima, a u istočnom delu planirana je garaža za vozila Hitne pomoći, piše "Dnevnik".

Planirano je da sam objekat ima 2.700 kvadratnih metara, spratnosti P+1 do P+3. U prizemlju na oko 700 kvadrata, predviđene su noćne ambulante za decu i odrasle, sa svim potrebnim pratećim sadržajima, kao i ogranak Apoteke s dežurstvom od 24 časa dnevno. U severnom delu prizemlja, prema Somborskoj ulici, biće smešten glavni ulaz u objekat i centralni hol sa stepeništem i liftom, kao i atrijumski prostor.  

Na prvom spratu predviđen je edukativni centar za obuku zaposlenih prilikom masovnih nesreća, elementarnih nepogoda i vanrednih situacija, kao i potencijalni smeštaj ugroženih građana u takvim okolnostima, dok je drugi sprat namenjen za trijažno-distributivni centar, kao i za kancelarijski prostor. Na trećem spratu planiran je prostor za upravu i administraciju.

Garaža od oko 2.300 kvadratnih metara imaće parking prostor za specijalizovana sanitetska vozila, a u suterenu je predviđen tehnički blok koji sadrži prostorije za popravku, pranje i dezinfekciju vozila, skladište rezervnih delova za vozila, prostoriju za medicinski otpad, kao i energetski blok.

Na preostalom delu parcele predviđena je izgradnja interne saobraćajnice za pristup vozila Hitne pomoći garaži, a predviđena su dva ulaza u kompleks, iz Somborske ulice i iz Jastrebačke.

Za izgradnju ovog objekta iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 50 miliona dinara.

  • Sofija

    18.09.2015 13:42
    Rasteretiti hitnu
    Pohvalna vest.Hitna se mora rasteretiti od nepotrebnih kucnih poseta i cuvanja socijalnog mira,kako bi brzo bili tu i pomogli kad treba.Kucno lecenje preispitati kao sluzbu,najbolje pitati korisnike njihovih usluga.Lekare opste medicine vratiti na teren-u kucne posete kod svojih teze pokretnih pacijenata,mnogo je efikasnije.Neka svako radi svoj posao i svima dobro-posebno pacijentima.
  • 16.09.2015 11:00
    Novom Sadu je neophodna moderno opremljena zgrada hitne pomoći i to pozdravljam.

    Međutim strepim, koliko će košati izgradnja jedne takve zgrade, počev od ugrađivanja u nameštene tendere, do izvodjača radova koji je u dilu sa strankom na vlasti, preko firme koja će opremati zgradu, koja je u rodu sa nekim iz vlasti....
    A sve to moraju da plate građani.



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti