FOTO: U Ruđera Boškovića za sada novca samo za pešačku stazu

Neuređen prolaz pored zgrade Higijenskog zavoda u Ulici Ruđera Boškovića godinama je problem stanovnika ovog dela grada.
Rekonstrukcija cele ulice planira se od 2013. godine, projekat saobraćajnih površina urađen je 2014, ali zbog nedostatka novca u gradskoj kasi ništa veće do decembra prošle godine nije urađeno. Tada je konačno prošla jedna inicijativa građana tog dela Novog Sada i Mesne zajednice "7. juli", koja je označila nedostatak pešačke staze kao najveći problem. Predsednik ove mesne zajednice Srđan Rakićević kaže za 021 da je objektivno sagledano koliko je moguće uraditi za sada, a u skladu sa tim tražena je izgradnja staze. 
 
"Nismo išli toliko daleko da napravimo milion planova, koji su skupi i znamo da se neće realizovati. Treba napraviti plan prioriteta i to može da se ostvari, a one krupne infrastrukturne planove ostavljamo gradskim službama. Nama je rečeno da imamo realne zahteve za koje ima para u budžetu", navodi on. 
 
Sanacija se planira od 2013. godine, kada je raspisan tender za izradu projekta saobraćajnih površina u Ruđera Boškovića. Posao je dobio i uradio Institut za puteve 2014. godine, te predvideo brojne radove - rekonstrukciju kolovoza i pešačkih staza, kao i izgradnju parkinga i pešačke staze u kraku ka Ulici Laze Nančića, kažu za 021 u Zavodu za izgradnju grada. 
 
 
"Takođe je predviđena izgradnja pešačke staze u delu Ulice Braće Krkljuš (od Ulice Laze Nančića do Ulice Ruđera Boškovića), kao i rekonstrukcija postojeće staze u produžetku Ulice Braće Krkljuš (do Futoške ulice). Kompletna realizacija te investicije uslediće kada se za ovu namenu budu obezbedila sredstva jednim od Programa uređivanja građevinskog zemljišta koji za svaku godinu usvaja Skupština grada", poručuju u ZIG-u. 
 
Kako dodaju, za sada je urađen samo ovaj deo projekta, jer je označen kao prioritetni zahtev građana, koji će omogućiti lakši i brži pristup Futoškoj ulici. U okviru radova izgrađena je pešačka staza od betonskih ploča dužine oko 67 metara, širine 2,16 metara. "Izvedeni radovi omogućili su ostvarenje pešačke komunikacije i samim tim dolazak do autobuskih stajališta na Futoškoj ulici", kažu u ZIG-u.
 
Izvođač radova bio je JKP "Put", a koštali su oko 1,9 miliona dinara.
 
Autorka: Gorica Nikolin – gorica@021.rs
  • komšija

    15.01.2016 15:21
    Kakva staza - kakva glupost
    Na mestu na kome je napravljena staza već je bila staza, popločana i manje više ok. Nije mi jasno ko pravi novu stazu na mestu stare ako para nema. Verovatno neko kome je smetao izgled stare staze i prolaženje automobila pored instituta što je sada onemogućeno.
  • /

    15.01.2016 11:42
    /
    kakav prolaz? tu je bila kapija instituta.
    bahatost. danas vam smeta a dok je pinki vodio grad onda ste mogli okolo
  • Sremac

    15.01.2016 11:28
    Nema veze, vazno je da ima za pevaljke i gradske jagnjece brigade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti