FOTO: Bazen na Klisi propada zbog vlage

Bazen na Klisi, otvoren 2009. godine za vreme bivše gradonačelnice Maje Gojković, u veoma je lošem stanju, tačnije njegova fasada se raspada, kao i prilazne staze i prolazi do ulaza u bazen, dok je sa unutrašnjošću bazena malo bolja situacija.

Prema rečima upravnika bazena Vojislava Jovanovića, problem sa fasadom bazena stvorio se ubrzo nakon samog otvaranja, jer krov od starta nije dobro napravljen.

"Od samog starta izgradnje bazena krov je urađen vrlo loše, pa se kondenzovana voda sliva po zidovima. Zidovi su stalno vlažni i zbog toga se deašava da otpada farba, ali to ne može da se popravi jer ne može da se ofarba na vlažno. Sa celom situacijom je od samog starta upoznat Poslovni prostor, kao i Grad", rekao je on za 021.

Naime, ovaj objekat i tokom izgradnje bio je osporavan od strane stručnjaka pa i samih građana, jer je izgrađen i otvoren na brzinu, a sada se vidi i kvalitet radova. Od strane Poslovnog prostora kao titulara dat je na izdavanje Vaterpolo klubu Vojvodine, koji otada radi na održavanju samog bazena.

Upravnik Jovanović nije želeo da kaže koliko mesečno plaćaju iznajmljivanje Poslovnom prostoru, ali je otkrio da je ovo javno preduzeće već od 2010. godine upoznato sa propadanjem objekta, ali da ne zna zašto se do sada nije radilo na renoviranju.

Kako 021.rs nezvanično saznaje, Grad Novi Sad je protekle godine raspravljao o odobravanju sredstava za renoviranje ovog objekta i neka sredstva su već odobrena.

S druge strane, iz Poslovnog prostora potvrđuju da su potpuno upoznati sa problemom bazena na Klisi, ali da je ovo javno preduzeće preduzelo sve mere u okviru svoje nadležnosti kako bi rešilo situaciju.

"Mi smo u garantnom roku obavestili izvođača radova o stanju objekta, ali kako izvođač nije izvršio potrebno saniranje, javno preduzeće "Poslovni prostor" će na osnovu povučenih sredstava iz bankarske garancije, kao i kroz projekat energetske efikasnosti izvršiti sanaciju fasade i krova na sportskom objektu Slana bara", stoji u odgovoru "Poslovnog prostora" dostavljenom redakciji 021.

Podsetimo, zatvoreni bazen u sportskom centru Slana bara u novosadskom naselju Klisa otvorio je oktobra 2009. tadašnji član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić, a decembra meseca iste godine pušten je u rad. Kravić za 021. rs potvrđuje da je u samom startu napravljen veliki problem u građevinsko-bezbednosnom smislu.

"Već u zimu 2009. na 2010. se pojavio problem sa kondenzacijom i delom krova na kojem se hvatala ogromna ledenica sa spoljne strane, pa je nastao veliki problem u bezbednosnom smislu, a kako je ledenica bila jako teška to je predstavljalo opterećenje i za samu konstrukciju krova. Zatim su i pločice počele da otpadaju. Ali koliko znam sve se nekako završavalo na tome da će se problemi sanirati jedan po jedan kako se pojavljuju, što je sistem koji funkcioniše i dan danas", priča on.

Izvođač radova bila je firma "Jugo-mont", radovi na izgradnji ovog bazena počeli su u oktobru 2007, a završeni su u maju 2009, dok je objekat u oktobru te godine dobio upotrebnu dozvolu. Ukupna površina bazena iznosi 4.500 metara kvadratnih, a vrednost te investicije grada iznosila je 408 miliona dinara.

Ideja tadašnjih gradskih vlasti bila je da se obezbedi moderan bazen koji će zadovoljiti potrebe rekreativaca, ali i profesionalnih sportista, te da se na taj način rastereti bazen na Spensu.

Autorka: Gordana Ćosić (gocacosic@021.rs)

Foto: Ćazim Salihi, 021

  • hh

    27.02.2016 14:50
    ///
    bazen je izdat privatniku,pa neka ga oni i popravljaju
  • Mr. M

    27.02.2016 08:32
    Koliko je ta Maja kostala gradjan eNovog Sada i jos je na slobodi, a da ona odabere pravu stranku i uvek je u vlasti
  • /

    27.02.2016 08:27
    /
    e pa zato maja vodi skupstinu.
    kazu da i na onoj stanici otpadaju plocice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti