Čistoća kupuje nove kamione i autočistilice

JKP "Čistoća" će se ove godine zadužiti preko lizinga oko 247 miliona dinara, bez PDV-a, kako bi nabavila nekoliko kamiona za odnošenje smeća i čišćenje ulica.

Prvi tenderi za nabavku ove opreme su raspisani, pa se tako kupuju dve autočistilice čija je vrednost u lizingu procenjena na oko 47,5 miliona dinara bez PDV-a.

Takođe raspisana je i javna nabavka za kupovinu dva kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera čija vrednost je procenjena na skoro 50 miliona dinara, kao i tender za kupovinu kamiona za nošenje velikih kontejnera od 5 kubika, u vrednosti lizinga od 18,7 miliona.

U narednom periodu će se raspisati i tenderi za kupovinu pet kamiona smećara čija nabavka je procenjan na 125 miliona, kao i specijalizovanog mini vozila tzv. "Bob-Cat" vrednog oko 6,2 miliona.

Na kupovinu ove opreme, Skupština grada je ranije dala saglasnost, a "Čistoća" planira da lizing otplaćuje 60 meseci uz fiksnu kamatnu stopu od 8,5 odsto.

Kupovinom ovih vozila će se znatno podmladiti vozni park "Čistoće" u kojem ima 90 vozila starih u proseku 12 godina. Poslednjih godina bilo je manje kupovine nove opreme zbog finansijskih problema.

Autor: 021.rs

  • Novosadjanin

    03.03.2016 10:35
    Zasto
    Zasto ljudi uvek nadju razloga nesto da kritikuju? Pa zar nije pohvalno da se nabavlja nova oprema i da idemo u korak sa vremenom i evropskim gradovima? Zar nije lepse videti novu opremu nego neke raspadnute kamione koje sad vidjamo? Ja sam za to da idemo u korak sa vremenom i tehnologijom i podrzavam ovo! Novi Sad je uvek bio cist i kulturan grad, daj da to opet bude!
  • kazandžija

    03.03.2016 07:23
    Malo li je 8.5% kamata ? Pošto težimo EU,"evropskim vrednostima" pozivam redakciju 021 da istraži i informiše sve naše "gradjane i evropejce" ali i ove stručnjake koji su smenjuju na vlasti, kako je u vodećoj zemlji EU Nemačkoj rešeno odnošenje komunalnog otpada. Možda se ispostavi da Čistoća i nema potrebe za novom kamionima, možda ih ima i viška..
  • Lila

    03.03.2016 01:08
    Zra ne bi bilo pametnije da zaposle ljude. Koliko porodica može da živi od jedne čistilice! Ovako vozač čisti, mašina radi, a gazda punih džepova. Ostali šipak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti