Novi Sad neće dobiti javne toalete u skorije vreme

Novi Sad ove godine neće dobiti javne toalete, a pitanje je da li će ih uopšte biti, saznaje 021.rs.

Problem sa manjkom javnih toaleta je prisutan već decenijama, pošto ni jednog novog nema i građani samo mogu da koriste jedan u centru grada u ulici Kralja Aleksandra i jedan u Dunavskom parku.

Prema informacijama 021.rs, iz Gradske uprave o izgradnji i postavljanju javnih toaleta i ne razmišlja, a to potvrđuju i zvanični planovi javnih službi gde nema ni jedne rečenice o javnim toaletima.

Inače, na pitanja koja je 021.rs prosledio lokalnoj vlasti o tome da li će se i kada realizovani ideja o ulaganju 51 milion dinara u javne toalete, što je navedeno u Strategiji razvoja grada do 2020. godine, niko nije spreman da išta odgovori.

Pomenimo i da je JP "Urbanizam" 2009. godine uradilo elaborat o javnim toaletima u Novom Sadu i tada je konstatovano da je neophodno instalirati veći broj ovakvih objekata. Tada su predložene i neke okvrine lokacije za postavljanje toaleta pretežno u delovima grada gde su veća šetališta ili javni prostori gde se dešavaju razne manifestacije, ali ništa od toga do danas nije urađeno.

  • mrk

    14.03.2016 01:19
    @Nikola

    nema ni sad POTREBE da se baca pikavac na ulicu... neko i dalje u kantu, ma gde ona bila..
  • VladaN

    12.03.2016 16:32
    A zašto bi?
    A zašto bi. Na sve strane primitivci dižu nogu ili čuče tako da je grad, njegovi pasaži, ulazi...jedan veliki javni toalet. Potpuno u skladu sa onima koji ga trenutno vode.
  • Nikola

    12.03.2016 11:38
    A kante?
    Da li je neko primetio da je mnooogooo manje kanti na ulicama? Gde nestadose sve one kante od pre par godina, kada nije bilo potrebe za bacanjem pikavca na ulicu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.