Na prodaju placevi u Stražilovskoj, još ništa od preseljenja stanovnika Gradića

Zavod za izgradnju grada je raspisao javne oglase za prodaju građevinskih parcela u Stražilovskoj 12 i 14 po početnim cenama od 106, odnosno 110 miliona dinara.

Ove dve parcele koje imaju 753 i 942 kvadrata, u vreme prethodne gradske vlasti bile su planirane kao prostori za izgradnju zgrada gde bi se preselili stanovnici pograđa Petrovaradinske tvrđave. To je trebalo da se uradi u postupku raseljavanja tog prostora i pretvaranja u kulturno-istorijsku celinu koja bi bila namenjena turizmu, ali od toga nije bilo ništa i sada aktuelna vlast prostor prodaje.

Investitori koji kupe ove dve pacele moći će na njima da sagrade četvorospratnice, pri čemu je obaveza da ispod zgrada naprave podzemne garaže. Licitacije su zakazane za 12. april u Zavodu za izgradnju grada.

Pomenimo da je u  ZIG-u u toku prodaja 19 parcela na Adicama u Ulici Desanke Maksimović sa početnim cenama od oko 2,5 miliona dinara. Ove parcele su namenjene za gradnju kuća, prostora za benzinsku pumpu na Bulevaru Evrope (prekoputa kasarne Majevica) po ceni od 63,2 miliona, parcele za zgradu u Čika Stevinoj 19 po početnoj ceni od 15,1 milion dinara, i dve parcele na Mišeluku u Sremskoj Kamenici, čija je cena 3,6 miliona dinara, a koje su namenjene za izgradnju stambenih kuća.

Autor: 021.rs

  • MMIROSLAV49

    14.03.2016 17:22
    Grad je već preopterećen, vazduh zagađen a buke strašno. Bolje da tu naprave neki park.
  • ja as

    14.03.2016 17:18
    4 sprata plus potkrovelje plus visoko prizemlje i jedan međusprat
  • samo gledam

    14.03.2016 12:16
    Rasprodaj sve dok još možeš, jer ko zna šta će biti posle izbora ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti