"Stan" želi firma koja ima osmoro zaposlenih i sumnjiv istorijat

Litvanska kompanija "Civinity" koja ima nameru da preuzme JKP "Stan" ima osam zaposlenih i jedno vozilo.

Prema podacima iz litvanskog registra kompanija, ova firma je 2014. prihodovala manje od 500.000 evra, a dve godine pre toga su zarađivali do 20.000 evra godišnje. Polovina zaposlenih bavi se menadžmentom, a u vlasništvu imaju samo jedan automobil.

Član borda direktora, Darijus Zakarauskas, koji je potpisnik pisma o namerama, već je bio na čelu kompanija u regionu, a od 2006. do 2011. bio je predsednik Upravnog odbora rudnika boksita "Srebrenica".

Zakarauskas je na čelu rudnika napravio ogromna dugovanja i otišao, odnosno grupa litvanskih firmi je napravila dugove u milionima evra. Potom su bukvalno preko noći 2013. godine svi nestali iz Srebrenice, a te afere ni do danas nisu rešene, piše "Blic".

U "Stanu" o saradnji sa Litvancima ne odgovaraju, a izjave nisu davali ni članovi veća Aleksandar Bašić i Vladimir Stojković.

Prvi čovek novosadskog sindikata komunalaca Zoran Radosavljević napominje da se ne protive javno-privatnom partnerstvu, ali da se za sada nisu pokazali uspešnim i dodaje da rukovodstvo "Stana" nije obavestilo radnike o litvanskoj ponudi.

S druge strane, član borda direktora Darijus Zakarauskas kaže da su spremili plan za "Stan" kako bi se rešili dugovi preduzeća i modernizovalo poslovanje.

Trenutna dugovanja "Stana" premašuju pet miliona evra, preduzeće je pred stečajem već nekoliko godina uz povremene štrajkove radnika, stalne blokade računa i druge probleme u poslovanju.

Autor: Blic

  • dule

    05.04.2016 10:06
    Ajmo po ko zna koji put:

    Kad se zapošljavaju novi ljudi u JKP Stan mene niko ništa pitao nije - znači nije moja
    Kad se određuje kolika će biti plata mene niko ništa pitao nije - znači nije moja
    Kad se odlučuje ko će biti direktor mene niko ništa pitao nije - znači nije moja
    Kad se odlučuje sa kim će se i kakvi ugovori potpisivati mene niko ništa pitao nije - znači nije moja

    E ali kad treba da se pokrivaju dugovi e onda je to odjednom moja firma i iz mog poreza treba da se to radi.

    Neka fala lepo, ajde da eliminišemo i ovu poslednju stavku pa da znam da zaista ova firma NIJE MOJA
  • Kolibri

    04.04.2016 16:19
    Bacanje prasine u oci slobica bobica i DDD tomica van firme pa ce biti bolje!Odzacarinu uzimaju mocnici a garavi se garave za dzabe,gde je regres i plata?
  • //

    04.04.2016 15:37
    Zar odžačarina nije uvedena da bi se po presudi namirio Dević za autobusku stanicu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti