Igračkom do osmeha za spasavanje života Teodore Milić

Novosadska udruženja građana okupila su se i ove godine u humanitarnoj akciji "Igračkom do osmeha" kako bi sakupili novac i donirali ga za lečenje Novosađanke Teodore Milić, obolele od leukemije.

Akcija "Igračkom do osmeha" započeta je protekle godine a njen idejni tvorac, Jovica Vukša, iz Udruženja "Novi Sad ima srce" objasnio je za 021 kako je zamišljena ova akcija, koja će se održati na Baby Exit-u.

"Mi sakupljamo stare polovne igračke koje ne trebaju roditeljima. Trudio sam se da kroz ovu akciju da stvorim nešto ni iz čega. Svaki roditelj ima neke igračke koje je dete preraslo, a mi gledamo da kroz te stare igračke pronađemo osmeh na licu nekog novog deteta", rekao je Vukša.

On je najavio da će volonteri posećivati škole i vrtiće, ali akciji će se priključiti i Fejsbuk grupe "Mame Novosađanke" i "Tate Novosađani", a sve u cilju da se sakupi dovoljan broj igračaka koje će se zatim ponuditi na štandu tokom Baby Exit-a 14. i 15. maja 2016. godine.

"Mi ćemo izložiti sve igračke, roditelji će šetati sa decom, koja će birati igračke. Ideja je da ne postoje klasične cene za igračke već da to bude donacija za Novosađanku Teodoru Milić, koja je obolela od leukemije i kojoj hitno treba novac za terapiju", rekao je on i objasnio da roditelji često ni ne uzmu igračke već samo daju novac jer su stekli poverenje u organizatore ove akcije, koji uvek sakupljeni novac transparentno uruče onima kojima je najpotrebniji.

Igračke će se ove godine sakupljati u Radio kafeu, koji se nalazi u Miletićevoj 45, gde donirane igračke može doneti svako u bilo koje doba dana. Sakupljanje igračaka u Radio kafeu trajaće do 13. maja.

Organizatori akcije su Udruženje građana "Relay", "Komšije iz Petrovaradina" i "Novi Sad ima srce".

Podsetimo, Teodora Milić je učenica drugog razreda novosadske Tehničke škole. Teodori je dijagnoza ustanovljena nedavno, a od tada se organizuju brojne humanitarne akcije. Svi koji žele da pomognu u Teodorinom lečenju, novac mogu da uplate na dinarski račun: 275-0016116606376-82 poziv na broj: 1807999805005. Devizni račun: IBAN RS 35275001611660638749 SWIFT SOGYRSBG na ime Teodora Milić, Seljačkih buna 37, Novi Sad.

Autorka: Gordana Ćosić (gocacosic@021.rs)

Foto: Relay

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.