Predavanje Nika Vujičića danas na Spensu

Najpoznatiji motivacioni govornik na svetu, Nik Vujičić, održaće predavanje u ponedeljak, 18. aprila u velikoj dvorani Spensa, sa početkom u 12:30 časova.

Kako za 021 kaže Nataša Igić, ispred Studentske unije Medicinskog fakulteta, koja je jedan od organizatora, pre samog predavanja posetioci će uživati u zabavnom događaju koji za sada ostaje tajna, dok će samo predavanje biti prilagođeno mlađem uzrastu.

"Nik će držati motivaciono 45-minutno predavanje posvećeno srednjoškolcima i studentima, ali naravno, svi ostali su dobrodošli da dođu. Pošto je interesovanje veliko, događaj smo morali da pomerimo u veći prostor kao što je Spens, zbog čega će se ulaznice i naplaćivati. Sam Vujičić će predavanje održati potpuno besplatno, dok će zarađen novac otići na pokrivanje troškova organizacije a ostatak u humanitarne svrhe", rekla je ona.

Pre samog predavanja Nika Vujičića primiće i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Podsetimo, Nik Vujičić je poznati motivacioni govornik koji je rođen bez ruku i nogu. On je rođen u Australiji, a roditelji su mu poreklom iz Srbije. Njegova životna priča je ohrabrila i motivisala milione ljudi širom sveta. Njegove knjige su prevedene na mnogo jezika, a nastupi koje organizuje širom sveta, veoma su posećeni, i u ovom momentu Nik ima preko 30.000 poziva za gostovanja.

Pored Studentske unije Medicinskog fakulteta, organizatori gostovanja Nika Vujičića su još i Studentska unija Filozofskog fakulteta i Evanđelsko udruženje studenata, koji su prvi put doveli Vujičića u Novi Sad pre četiri godine. Tada je njegova poseta okupila 7.000 ljudi. Četiri godine kasnije, Nik je izrazio želju da ponovo poseti Novi Sad i održi predavanje mladima.

Karte po ceni od 250 dinara se mogu kupiti u Kampusu Univerziteta na centralnom trgu i u Pariskom magazinu, I sprat, kancelarija Poslovi za mlade svakog dana od 10 do 17 časova.

Autor: 021

  • Pavle

    18.04.2016 14:07
    Poenta je da (treba da) se vidi koliko bliskost sa Bogom vredi više za sreću pojedinca nego bilo šta opipljivo, računajući tu i ruke - noge. Drugim rečima Nik je srećan bez, a mnogi nisu sa, materijalnim stavkama.
  • novosađanin

    18.04.2016 13:04
    Motivacioni govori ovoga Nika su jaki, emotivno snažni i ohrabrujući. Ono što i sam kaže izgradio je 6 tipova govora i sada zavisi ko ga je angažovao šta da govori. Ako ti treba poslovna motivacija, ljubavna pa sve do duhovne i one okrenute bogu.To u prevodu kao kad imaš 6 kaseta i imaš ciljanu grupu kod koje si došao ubaciš kasetu, pokloniš se i kreneš da pričaš, muzika i duhovne pesme su sastavi deo kolorita.
  • pedagoz

    18.04.2016 12:42
    za "boco,Dzonni,pedagoz"
    Uzmete nikove svih nas, a pricate protiv nas. Zanimljivo. Nego, da vas pitam, koliko osoba sa invaliditetom u Srbiji poznajete? Jeste li odusevljeni njima i njihovom istrajnoscu, motivisanoscu i borbenoscu za zivot. Sve te osobe vam isto kao i Nik mogu drzati predavanja tj. motivacione govore, ali vi ih ni ne vidite. Zapravo, vi se pravite da ih ne vidite. Dok su deca, drugaciji su ljudi, sazaljenje valjda radi, a posle kada osobe sa bilo kojim invaliditetom odrastu, tada ih nipodastavate, izbegavate, nepriznajete im misljenje, jer su "nesposobni". Pogledajte oko sebe, imate li nekom kime biste bili odusevljeni, sem sebe, naravno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti