FOTO: Šta su prilikom glasanja poručili novosadski funkcioneri

Predstavnici i lideri političkih partija glasali su danas na biračkim mestima u Novom Sadu, pretežno u prepodnevnim satima.
Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević glasao je na izbornom mestu 189, u preduzeću DES. Kako je rekao, očekuje uspešne lokalne izbore. On je naveo da je glasao za bolji Novi Sad i više radnih mesta, što želi i u Vojvodini i u Republici.
 
"Nadam se da su Novosađani izašli u velikom broju i da će izbori proteći u najboljem redu. Glasao sam za političku stabilnost Novog Sada, za nove i bolje poslove, škole i obdaništa, za stabilnu i odgovornu Vladu. Glasao sam i za bolju Vojvodinu", izjavio je Vučević.
 
 
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je, glasavši na biračkom mestu 177 u 11 časova, da će ove izbore na sva tri nivoa obeležiti manipulacije na biračkim mestima, koje je ova stranka prijavila nadležnim organima. Kako je rekao, Novi Sad je jedan od gradova u kojem je bilo najviše incidenata.
 
"Pokazaće se da su agencije za istraživanje javnog mnjenja učestvovale u kampanji koja je favorizovala vlast, a na sve načine pokušavala da unizi opoziciju, a uslovi nisu bili niti fer, niti pošteni. Odlučili smo da ipak ne bojkotujemo izbore, već damo šansu građanima koji žele svoje predstavnike na sva tri nivoa. Ako na ovim izborima ne bude dovoljno glasova da se sruši režim koji je zastrašio i osiromašio Srbiju, svakako je prvi korak ka rušenju režima na predsedničkim izborima za nekoliko meseci", naveo je Pajtić.
 
 
Predsednik Gradskog odbora SPS-a u Novom Sadu Slobodan Cvetković je, nakon glasanja u Osnovnoj školi "Sonja Marinković", istakao da je Socijalistička partija Srbije jedina stranka koja je, sa svojim koalicijonim partnerima, rekla sve što je imala u predizbornoj kampanji, i to po pitanju svakog pojedinačkog segmenta života građana Novog Sada, te da se zbog toga nadaju najboljim rezultatima. 
 
“Mi smo bili jedini koji su za grad Novi Sad izašli sa konkretnim predlozima za konkretne teme. Očekujemo da će biti dobri izborni rezultati a to je oko 20.000 glasova koje bi trebalo da pripadnu nama na lokalu. Mislim da je interes svih građana Novog Sada da izađu na izbore uprkos lošem vremenu, jer ono što danas izglasamo to nas čeka u narednih četiri godine”, rekao je Cvetković.
 
Funkcioner Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović poručio je da se nada da će vlada, u bilo kom sastavu, biti što pre formirana kako bi se rešila mnoga nacionalna i ekonomska pitanja.
 
 
"Moramo da počnemo sa radom što pre, jer su pred nama poslovi u oblasti strukturnih reformi i ekonomije. Takođe, potrebno je da rešimo mnoga nacionalna pitanja, kao što je pokušaj Dejtona 2 u Republici Srpskoj i konačna verzija rešenja kosovskog pitanja", istakao je Bajatović i dodao da u Vojvodini očekuju mnogo bolji rezultat nego što su imali na prošlim izborima. 
 
Kandidat LSV za gradonačelnika Dušan Bajić je nakon glasanja ocenio da bi bilo dobro da danas izlaznost bude preko 55 odsto, jer će tako biti reprezentativno predstavljena volja građana. On je naveo da očekuje dobar rezultat LSV-a, kao i da se nakon ovih izbora promeni gradska politika. 
 
"Najvažnije je da sto više ljudi glasa. Liga očekuje pobedu na ovim izborima, kao i da se već sutra od osam ujutru promeni odnos prema gradu i građanima. Moramo omogućiti da svi građani budu jedno, da nema razlike između centra i prigradskih naselja", naveo je Bajić.
 
Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin poručio je da će se, ukoliko dobije poverenje građana na izborima, zalagati za multikulturnu Vojvodinu, ali i sve ono što je pokrajinska vlada do sada uradila.
 
"Zalagaćemo se za sve što smo se do sada zalagali. Mi smo gradili škole, bolnice, sportske hale, domove kultura, multietničnost i multikulturalnost smo doveli na najviši mogući nivo i nastavićemo da radimo isto", rekao je Vasin.
 
Lider Levice Srbije Borko Stefanović poručio je potrebno da građani pokažu da su zreli za promene i za novu politiku.
 
"U ovoj situaciji građani imaju priliku da ne veruju u nameštena istraživanja javnog mnjenja, da ne veruju u strah, da ne veruju u apsolutnu neizvesnost svoga glasa u smislu starih opcija. Dakle, ono što očekujemo je da će građani podržati Levicu Srbije. Na taj način najzad možemo da dobijemo jednu novu i snažnu programsku opoziciju u Skupštini Srbije, koja će u budućnosti biti prava zamena za ovaj veoma loš režim u Srbiji", rekao je Stefanović.
 
Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i kandidat ove partije za gradonačelnika Veljko Krstonošić rekao je, glasavši u devet časova na biračkom mestu 51 u MZ "Stari grad" da se nada da su svi građani iskoristili svoje građansko pravo.
 
"Što više građana bude glasalo, to će rezultat imati veći legitimitet. Samim tim i vlast koja se formira posle izbora imaće veći legitimitet i mogućnost da ispuni obećanja koja su data u predizbornoj kampanji", kazao je Krstonošić.
 
 
On je dodao da je DS u kampanji nastupila fer i pošteno, te jedina ponudila jasan i realan predizborni program.
 
Autor: 021.rs
Foto: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti