Polaganjem venaca u Novom Sadu obeležen 9. maj

Povodom 9. maja - Dana pobede nad fašizmom, danas su položeni venci na spomen obeležje poginulim borcima NOR-a.

Vence su položili član Gradskog veća Vladimir Stojković zajedno sa delegacijom Gradskog odbora SUBNOR, Organizacijom Rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada i predstavnicima Vojske Republike Srbije.

"Danas, 9. maja slaveći Dan pobede nad fašizmom odajemo počast svim poginulim herojima koji su nesebično dali svoj život za slobodu u Drugom svetskom ratu, najvećem, a po obimu stradanja i najtragičnijem oružanom sukobu u istoriji čovečanstva. U borbi za slobodu Novi Sad i Srbija dali su mnogo, i to nikada ne smemo zaboraviti. Zauvek ćemo biti zahvalni junacima koji su spasili svet od strahote fašizma i koji su svojim životima položili temelje za mir. Da se tragedija rata nikada ne bi ponovila, na nama je da naučimo naše naslednike da budu svesni vrednosti slobode i čovečnosti", rekao je Stojković.

Venac je položen i na spomen obeležje Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti