Jasni Đuričić nagrada "Žanka Stokić"

Glumica Jasna Đuričić dobitnica je ovogodišnje nagrade "Žanka Stokić", a priznanje joj je danas uručeno na svečanosti u Narodnom pozorištu.

Ona se zahvalila žiriju što su je odabrali, ali i glumici Miri Stupici za sve što je učinila za Žanku Stokić: "Postoje priče koje treba ponavljati, zato što su strašne, da se ne zaborave i da se ne ponove".

"Ne mogu u ovom trenutku da ne kažem da sam jedan od retkih umetnika koji je u pola godine dobio dva važna priznanja - Dobričin prsten i sada 'Žanku'. To je vrlo čudno, između Dobrice i Žanke, ja mala Jaca iz Rume", rekla je Jasna Đuričić.

Žiri je u svom obrazloženju nagrade naveo da je Jasna Đuričić "sposobna da komiku plasira bez glumačkih preterivanja i podilaženja publici, a tragediji da daruje istinsku uzvišenost koja ne prelazi u patos".

Žiri je dobitnici uručio statuetu Žanke Stokić, a novčanu nagradu dodeljuju Večernje novosti, umesto Narodnog pozorišta, jer je pozorištu naređeno da novčane nagrade ne sme više da deli, pošto se to smatra nenamenskim trošenjem novca.

  • Filip

    15.05.2016 18:21
    Bravo!
    Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti