VIDEO: Danas skup podrške zaposlenima na RTV-u

Skup podrške zaposlenima na Radio televiziji Vojvodine održaće se danas ispred Studija M kod Dunavskog parka.

U pozivu pokreta "Podrži RTV" se navodi da skup organizuju predstavnici civilnog sektora, zaposleni na RTV-u, novinari drugih redakcija i građani, kako bi stali u odbranu programa javnog servisa Vojvodine i urednika i voditelja Informativnog programa koji su smenjeni preko noći bez ikakvog obrazloženja.

Pokret "Podrži RTV" je pozvao sve koji žele da se pridruže da im se jave na mail podrzirtv@gmail.com, kao i da ih prate preko fejsbuk stranice . Organizatori protesta su napravili i elektronsku peticiju gde građani mogu da daju podršku RTV-u. Mnogi su i preko video portala You Tube dali podršku RTV-u.



Podsetimo da je pre nekoliko dana Upravni odbor promenio skoro celokupno rukovodstvo RTV-a i da su smenjeni urednici koji su do sada vodili informativni program, dok su sa mesta voditelja uklonjeni skoro svi koji su tu radili proteklih godina.

U međuvremenu pismo podrške smenjenim radnicima RTV-a potpisalo je više od 110 zaposlenih na ovoj televiziji. Oni u pismu javnosti zahtevaju da se smenjeni urednici, novinari i prezenteri hitno vrate na radna mesta jer rukovodstvo koje se nalazi u v. d. statusu, dakle koje nije izabrano na konkursu i predstavlja samo prelazno rešenje, nije imalo pravo na poteze koje je povuklo.

Protest će početi u 19 časova.

Teme

RTV
  • celavac

    23.05.2016 22:10
    @ @celavac
    Mogao si baš i da se potpišeš.
    Nisam bot i ne pripadam ni jednoj stranci.
    Niti sam igde "postavljen" kao što kažeš.
    "Civil" sam 100%,, dok ti očigledno nisi...
  • Storm

    23.05.2016 17:56
    U vezi smenama, protestom...
    Najgledanije forme na RTV su Drzavni posao, 5kazanje, Razglednice i Jutarnji. Ostale emisje "naprečac" proglašene kultnim imaju smešnu gledanost. Poput "kultnog" Radara. Sve najgledanije forme postoje preko deceniju sem DP. Ali njih trojica su radili pre toga Noćnu smenu, koja je po meni bila kvalitetnija. Ništa od novog sem ove nove serije nije vredno pomena. Istina ima dobrih mladih novinarki i prezenterki. Istina, najbolji su otišli na N1.
    Ceo ovaj cirkus pokrenula je privilegovana, samozvani medijski znalci i "savest" društva. Njima je gaža na fakultetu i rukovođenje RTV dodeljeno kao nagrada za "revolucionarni" rad. Kako su se posle smene Arežine uplašili za svoje privilegije (ne male) vešto su isturili druge ispred sebe. E sad, Nadi Kalkan je lakše da smeni Ninu Banjac nego Marinu Fratucan pa je na*ebala Nina, ni kriva ni dužna. I druge Nine. Marina, Dragan, Mita, Reljić i slični će ako i fasuju, fasovati poslednji. A oni su ustvari najsporniji deo priče. Nije bitna stranka koja ih je dovela, već društveni i politički koncept koji guraju i zastupaju, a on je ubedljivo manjinski. Ali oni sebe doživljavaju kao narodne prosvetitelje. Na osnovu ničeg.
    Kao što rekoh prekjuče, stradaće trava. Marina ionako ima gažu na faksu. a svi znamo koliko dobro žive univerzitetski radnici. Ovi obični na televiziji primaju crkavicu a ne platu.
    Ali naivni su.
  • flojd

    23.05.2016 16:11
    Platice na RTV u su stvarno mizerija, ali ne svima. Javna tajna je da Beogradska ekipa sa RTV-a ima platice od oko 250.000 dinara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti