Oslobođen osumnjičeni za grafit "Smrt Pajtiću"

Osnovni sud u Novom Sadu doneo je danas oslobađajuću presudu Goranu Ikraševu, prvobitno osumnjičenom da je autor grafita "Smrt Pajtiću".

Nikola Šijan, advokat Gorana Ikraševa, rekao je za N1 da je njegov klijent oslobođen usled nedostatka dokaza, a Tužilaštvo je već najavilo žalbu na ovu prvostepenu presudu.

"Iako je moj klijent uhapšen i držan u pritvoru zbog sumnje da je on pisao sporni grafit, Tužilaštvo je u toku postupka promenilo kvalifikaciju i teretilo ga za nasilničko ponašanje, a ne za ugrožavanje sigurnosti. Njemu su sudili zbog sumnje da je on samo nabavio šablon na kom je pisalo 'Smrt Pajtiću' i omogućio NN licu da grafit ispiše, ali se ispostavilo da ni za to nije bilo dokaza", rekao je Šijan.

Ikrašev je prošle godine uhapšen zbog sumnje da je pisao preteće grafite.

  • JovaNS

    27.05.2016 15:04
    Malo sam proguglovao šta je sve rečeno povodom tvrdnji Nebojše iz Beograda o "slučaju Ikrašev" pa sam naišao i na ovo. Ispostavilo se da je ovaj Radojev bio skroz u pravu.

    http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/2012368/ds-trazi-materijalne-dokaze-o-grafitima-mrznje.html
  • mile

    27.05.2016 11:42
    e ako sijan kaze ..
    ako te djavoli advokat brani , onda si daleko dogurao ! taj je za vreme ds ,zastupao bas sve u n,s. !! najbolji ?! ma , ajte molim vas ! uvek se pozivajuci na neka " drugove !! od pavlicica pa do bojana ..malo se raspitajte !! i on brani nekog ,koga tuze da je pretio pajticu a ,ovamo zastupa pajtica u svim privatnim tuzbama !! cudno , zar ne ??
  • Joker

    27.05.2016 10:10
    @Provincijalizam
    O školovanju dovoljno govori tvoje NEZNAM, pa i da si u pravu sve... nemoj i pismenosti i školovanju pisati, ako NE ZNAŠ elementarne stvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti