FOTO: Održan drugi protest zbog smena na RTV-u

Na današnjem protestu podrške smenjenim urednicima, novinarima i prezenterima RTV-a, koji je održan ispred glavnog ulaza te televizije, u Ulici Maksima Gorkog, okupilo se ponovo više od 1.000 građana.

Oni su kasnije prošetali od zgrade RTV-a do sedišta uprave javnog servisa u zgradi Radio Novog Sada u Ignjata Pavlasa. 

Na skupu su govorili predstavnici Lokalnog fronta iz Kraljeva, inicijative "Ne davimo Beograd", glumac Radoje Čupić, profesor Rade Veljanovski, kolumnista Teofil Pančić i drugi koji su dali podršku zaposlenima jer se ne slažu za poslednjim smenama i potezima uprave. Ponovo su viđeni i opozicioni lideri, među kojima su bili Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, Saša Radulović i drugi.

Osim poziva da se ponište odluke novog Upravnog odbora i uredništva, govornici su istakli važnost očuvanja javnog servisa, dok su poslednje smene povezali sa promenama koje su usledile nakon izbora u Vojvodini, ocenivši ih kao nastavak kampanje koju protiv medija vodi aktuelna vlast. Okupljeni su glasno podržali i govornike iz drugih gradova Srbije, posebno Beograda i Kraljeva, koji su podsetili da se i oni u svojim sredinama bore protiv blokade nepravde i kršenja zakona ili projekata kao što je "Beograd na vodi". 

Tokom šetnje, protestnu kolonu su pozdravljali pojedini Novosađani na ulici ili su im mahali sa zgrada. Na kraju šetnje u Ignjata Pavlasa u kutiju su sakupljana pisma upućena Upravnom odboru RTV-a. Mada nije zvanično najavljeno, rečeno je i da će ukoliko se ne ispune zahtevi, narednog ponedeljka uslediti novi protest.

  • Anonymuos

    03.06.2016 12:58
    Bez Canka..
    ..Nema ustanka..
  • PR

    02.06.2016 13:41
    Po hitnom postupku prodati RTV pa nek partijski lezilebovici i jednih i drugih setaju do mile volje!
  • MinimalWeber

    31.05.2016 16:35
    ...
    Ako vam još uvek nije jasno šta se dogadja posetite sajt RTV-a. Naslovi poput Evroazijska unija, Dodik- RS je u opasnosti, S kime ce SNS, treba li sa SPS i slične teme. Hteli su da program tako izgleda. Ja se slažem sa tim, da je RTV pun lezilebovica, b-92 otpadaka i matorih poltrona koji su se učaurili jos u slobino vreme i sada samo klimaju glavom svakom novom vlastodršcu, ali ovde je u pitanju pravo na kritičko i objektivno novinarstvo, kojeg je pre dve-tri nedelje bilo više nego sada. Zar nevidite kakav medijski mrak se sprema?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti