Suspendovana negovateljica Doma u Veterniku

Tibor S. (22), štićenik Doma za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju u Veterniku, koji je izgoreo u takozvanoj agresivnoj sobi, sahranjen je juče na groblju u Subotici bez ikakvog ispraćaja.

"Troškove sahrane pokrila je subotička opština. Ja ne verujem da dom u Veterniku nije našao za shodno da ga barem sahrani u Veterniku, gde su drugari iz doma mogli da ga isprate na poslednji počinak, kao i negovateljice i vaspitačice, ako nije hteo direktor. Ovako je jadnik sahranjen sam, kako je i bio ceo život, jer od rođenja nije znao za roditelje, niti za nekog od rodbine", kaže izvor lista "Kurir" koji je želeo da ostane anoniman.

Pored toga što su izgubili Tibora, u domu je tuga i zbog suspenzije koju je dobila negovateljica D.S . Kako saznaje ovaj list, njene kolege započele su sakupljanje potpisa kako bi peticijom pokušale da vrate svoju koleginicu na posao, ali im je pod pretnjom otkazima zahtev stopiran.

Podsetimo, štićenik Doma u Veterniku T. S. izgoreo je u požaru koji je 25. maja zahvatio ovu ustanovu. U gašenju je učestvovalo 15 vatrogasaca sa šest vozila. Više o tome čitajte OVDE.

  • Zoran

    03.06.2016 09:49
    Nista cudno u ovoj davno poremecenoj drzavi.
  • Norma Lan

    03.06.2016 09:19
    Da je dete...
    Ovaj ministar, koji je tražio smene, po sadašnjim merilima, nebi ni napuštao ovakvu ustanovu!
  • sramota

    03.06.2016 08:33
    kako ste pateticni
    strasno je sto je nesrtena negovateljica dobila suspenziju
    tako mali broj zaposlenih, na toliki broj dece, to je strasno
    i ko je pomesao psihicki obolele sa mentalno?
    neko je pazario diplomu na buvljaku
    pa sad pere ruke preko obicnih radnika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti