Stiže izmenjen račun "Informatike"

Majski račun "Informatike", koji će pristići sredinom juna, biće u nešto izmenjenom izdanju.

Novi izgled računa za cilj ima jednostavniji i detaljniji prikaz, kako ukupnog računa, tako i svake stavke pojedinačno, navode iz "Informatike".

U ovom preduzeću navode da će na njihovim računima ubuduće biti prikazani i grafikoni potrošnje tople vode i grejanja, kako bi se jasnije videla potrošnja. Cene na računima nisu menjane, osim cene grejanja koja je smanjena.

Cena grejanja je smanjena za 5,77 odsto, a tople vode za 6,15 procenata. Nova cena grejanja je sa PDV-om 101,58 dinara po kvadratu u odnosu na sadašnjih 107,81, a tople vode 254,73 dinara po kubiku u odnosu na 266,49 dinara koliko je sada.

Na primer, za stan od 50 kvadrata grejanje je pojeftinilo sa 5.390 dinara na 5.079, dok je za stan od 70 kvadrata grejanje, umesto 7.546 - 7.110 dinara.

Kada je u pitanju topla voda, prosečno domaćinstvo koje troši oko pet kubika i koje je do sada za to plaćalo 1.332 dinara, sada će plaćati 1.273 dinara.

  • zoran

    03.06.2016 23:50
    organizovana prevara korisnika
    Problem građana je što se očitavanjemerila za potrošnju vode, zajedničke električne energije i daljinskog grejanja mora obavljati u prisustvu korisnika koji potpisuje zajedno sa radnikom JKP otpremnicu gde se unosi očitano stanje. Jedan primerak zadržava skupština vlasnika stanova u svojoj dokumentaciji. Na osnovu razlike 2 očitana stanja utvrđuje se utrošena količina koja se množenjem sa prodajnom cenom fakturiše za ceo OBJEKAT. Skupština stanara je jedino ovlašćena da deli na pojedine korisnike (ovo pravo je VLASNICIMA STANOVA I ZGRADE ODUZETO jer se tako lako varaju izdavanjem računa na pojedine korisnike a da svako može biti zadužen sa dvostruko većom količinom kwh (u računu za grejanje). Upravo naplatom fiksnog dela kao instalisana snaga pored varijabilnog koji je stvarna obaveza konpenzuje se ova razlika u visini iznosa obaveze jer se godišnje prosečno osporučuje do 100 kwh/m2 stana a sa dve cene se nezakonito uvećava iznos obaveze i stvarno plaćena cena kwh. Toplana ne prodaje ništa više sem kwh koji su očitani na kalorimetru.
  • Kaligula

    03.06.2016 15:21
    Pazi ovo, dobicemo i 3D naocare tako da racun vidimo u tri dimenzije. Ja svaki put vidim isto - olos koji svakog meseca povecava racun za neki procenat. Ne nadam se da cu i ovog meseca videti nesto bolje.
  • maki

    03.06.2016 15:15
    neberi brigu
    E moj narode đžaba nama da se ovako dopisujemo...Tek kad shvatimo kolliko smo jadni i rešimo da svi složno izađemo na ulicu tek tada će se valda nešto desiti i promeniti,do tada udri brigu na veselje-nek je farmi i ostalih gluposti a nama neka uzima informatika.sudski izvršitelj ,država 10% od plate kao treba za javni dug,pa 10% za poplave i da nenabrajam dalje sve se zna. Svi se oni skrpe i pokrpe, sa jedne funkcije na druga a narod gladan i jadan i kad dobiješ otkaz ideš naulicu a ne u drugu fotelju. Dok ćutimo dotle će nas i šišati....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti