Moguća rekonstrukcija Satelitske pijace u ovoj godini

Satelitska pijaca trebalo bi da bude rekonstruisana ove godine.

JKP "Tržnica" raspisala je tender za prvu fazu radova, a ukoliko tender uspe, radovi koji su procenjeni na oko 28 miliona dinara, mogli bi da počnu u avgustu.

U prvoj fazi predviđeno je da se izgradi jednospratna zgrada koji će natkriliti pijacu i u kojoj će se nalaziti lokali, a zauzimaće veći deo današnje parcele. Biće izvedeni pripremni i zemljani radovi, sagrađena kompletna čelična konstrukcija, izgrađen pijačni plato i uređena vodovodna i kanalizaciona mreža.

Radovi će se izvoditi u dve faze, ali će drugi deo radova morati da sačeka. Naime, iako je od ranije u budžetu grada obezbeđeno 30 miliona dinara, a otprilike isto toliko je obezbedila i "Tržnica", zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, nije moguće obaviti sve radove odjednom. U "Tržnici" očekuju da će se pitanje zemljišta rešiti u toku ove godine.  

Podsetimo da je krajem prošle godine ovo preduzeće dalo preko sedam miliona dinara za proširenje Satelitske pijace.

  • bL

    13.06.2016 12:42
    ..
    Tamo gde je zapocet bazen da se zavrsi, ove kuce da se sruse rastera divlja pijaca, i digne nova pijaca..eh kad bi se ovo odradilo u skorije vreme..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti