Vlada Vojvodine: Sekretarijate dobijaju i SVM, SPS, SDP i PS

Iako je do formiranja nove Vlade Vojvodine ostalo svega nekoliko dana, nikad se informacije nisu toliko čuvale u tajnosti kao nakon poslednjih izbora.

U medijima se mogu videti samo zvanične, upakovane i umivene izjave koje stižu iz SNS, bez bilo kakvih naznaka. Ipak, nešto se zna.

Za sada je izvesno da će umesto 11 biti 12 sekretarijata (odvaja se od zdravstva kao zaseban sekretarijat za socijalnu zaštitu), a u koaliciji sa naprednjacima će, sem SVM-a, definitivno biti i socijalisti.

SPS je po tom dogovoru ostao i u vlasti u Novom Sadu, dok se još uvek ne zna tačan status Lige. Nezvanično, oni neće biti deo vladajuće koalicije u Pokrajini, ali bi trebalo da budu u Novom Sadu.

Socijalisti dobijaju jedan sekretarijat, najverovatnije za privredu ili energetiku. Njihov kandidat za sekretara je Ivan Đoković. Pastorovi će nastaviti da upravljaju sekretarijatom za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, a sekretar ostaje isti, Mihalj Njilaš. Po jedan sekretarijat dobiće da vode i koalicioni partneri naprednjaka, Pokret socijalista i Ljajićev SDP. Predlog je i da Sekretarijat za kulturu i informisanje vodi nestranačka ličnost, a u tom slučaju toj poziciji najbliži bi bio Radovan Jokić.

Naprednjacima ostaje preostalih sedam. Za sada se zna da će na čelu Sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu sredine biti Vladimir Galić, a za sport nekadašnji odbojkaški reprezentativac Vladimir Batez.

Koja su konačna rešenja najverovatnije će se znati do kraja dana, nakon današnje sednice predsedništva SNS. Sednica Skupštine Vojvodine na kojoj će i zvanično biti imenovan novi pokrajinski premijer Igor Mirović, kao i svih 12 sekretara održaće se u ponedeljak.

  • Boban

    18.06.2016 12:47
    Vlada Vojvodine
    A za zdravstvo ce biti Bata Milovančev...
  • NS

    17.06.2016 12:40
    nsns
    Zaboravili ste da napišete za Galića iz KIkinde (ili Nakova) da je bio glumac u Narodnom pozorištu Ki, zatim firma GALENS, koja gradi nove zgrade po Novom Sadu. priča se da je njegova... svestrana ličnost, bogatstvo neograničeno!
  • Čekaj malo...

    17.06.2016 12:27
    Radovan Jokić nestranačka ličnost?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti