LSV ulazi u gradsku vlast, dobija Vodovod i Informatiku

Sinoć je postignut dogovor da Liga socijaldemokrata Vojvodine podrži gradsku vlast koju predvodi SNS.

Prema saznanjima 021, Liga će zauzvrat dobiti da vodi dva gradska preduzeća, Vodovod i Informatiku.

Novi direktor Vodovoda trebalo bi da bude nekadašnji Branko Bjelajac, dok je za sada najverovatnije da će Informatikom rukovoditi Dušan Bajić, finansijski direktor stranke.

Još nije poznato da li će LSV dobiti i neku od izvršnih funkcija u gradskoj vlasti.

Odluka nije iznenađenje, pregovara se dugo, kako na nivou dve stranke, tako i unutar same organizacije. U samoj LSV članstvo je bilo podeljeno po ovom pitanju, jedna struja nikako nije želela saradnju sa naprednjacima, dok druga ne vidi ništa sporno u tome.

S druge strane, naprednjacima takođe odgovara da dobiju podršku i drugačije opcije, posebno jer su uspeli da se "očiste" od problematičnih Treće Srbije, DDD i DSS.

Sada treba očekivati da SNS dobije podršku ligaških odbornika i u republičkom parlamentu, kada to bude bilo potrebno.

Sledeće nedelje Skupština grada

Dodajmo da se nezvanično saznaje i da će SPO, koalicioni partner naprednjaka dobiti u novoj podeli rukovođenje Tržnicom i da će zadržati sektor obrazovanja, dok će socijalistima ostati Parking servis i Dom zdravlja.

Sa poslednjom podrškom ligaša i jedne odbegle odbornice iz Pokreta "Dosta je bilo", uz SPS, Zelenu stranku i SVM, naprednjaci sada mogu da računaju na ubedljivu većinu u gradskom parlamentu od 55 odbornika. Sednica Skupštine grada na kojoj će se birati članovi Gradskog veća i imenovati direktori gradskih JP i JKP održaće se najverovatnije narednog petka, 1. jula.

Komentari 173

  • Petar

    23.06.2016 22:14
    Ovo je velika bruka i sramota! Vučeviću ja sam za Tebe glasao a Ti daješ ovim budalama vlast. Sramota.
  • Brus Vilis

    23.06.2016 18:01
    Žaklina našla sponzora
    Nego, pitanje koje mi se vrzma po glavi a od velikog je značaja - hoće li i naredne godine doći popa u vodovod da baci ćiri-bu, ćiri-ba?
  • Georg

    23.06.2016 18:01
    Ovi iz lige su pojeli nešto što je već jednom svareno, pa izbačeno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti