Počinje Infant: Da li je sloboda postala roba?

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra - Infant počinje danas, 25. juna, i traje do 1. jula.
U takmičarskom programu je deset predstava po izboru selektorke Jelene Kajgo. Pred publikom će se naći ostvarenja iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, BiH, Makedonije i Hrvatske.
 
- Glavna promena u odnosu na prethodne selekcije je što smo se odlučili za manji broj predstava i festivalskih dana, s namerom da sve viđeno bude vrhunskog kvaliteta. Kao i prošle godine, imperativ je bio da sva ostvarenja budu društveno angažovana, da promišljaju vreme i probleme u kojima živimo. Zato su i okupljena pod sloganom "Pošto sloboda?" - objašnjava selektorka. Kako kaže, sve predstave postavljaju pitanje da li je sloboda postala roba koju kupujemo i prodajemo ili nam je lični integritet i dalje važniji. 
 
Otvaranje je u 20 časova u SNP-u, na sceni "Pera Dobrinović", na kojoj će potom biti izvedena predstava Ane Dubljević i Igora Koruge "Samo moje". Nakon toga, na Tribini mladih, biće otvorena izložba studentskih radova "Susret", a u Letnjem bioskopu Kulturnog centra u 22 sata počinje koncert benda "Josip A Lisac".
 
Karte koštaju 500 dinara, za studente 250 dinara. Mogu da se kupe svakodnevno u Kulturnom centru između 11 i 13 časova, kao i na mestu gde se igra predstava, sat vremena pre početka. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti