Skupština grada: Vučević ponovo gradonačelnik, izabrana nova gradska vlada

Predsednik novosadskog odbora SNS Miloš Vučević izabran je ponovo za gradonačelnika na sednici gradske skupštine, a imenovani su i članovi Gradskog veća.
Za taj predlog glasalo je 52 odbornika, protiv je bilo 22, a četiri listića su bila nevažeća. 
 
Glasanje je bilo tajno i u njemu je učestvovalo svih 78 odbornika. Takođe su imenovani i zamenik gradonačelnika i članovi Gradskog veća koje je predložio sam gradonačelnik.
 
Vučević izneo svoj ekspoze
 
Prethodno je gradonačelnik Miloš Vučević poslanicima predstavio program za naredne četiri godine, a kao osnovne stavke naveo je privlačenje investicija, reformu uprave, promociju grada kao turističke destinacije i povećanje bezbednosti. U polusatnom govoru, gradonačelnik je više puta rekao da iza njega ne stoji samo SNS, nego i druge stranke koje su ga podržale.
 
Novi-stari gradonačelnik je pomenuo samo nekoliko konkretnih projekata koji treba da se realizuju, a primetno je da se radi o poslovima koji su započeti u prethodne četiri godine ili duže čekaju na realizaciju. 
 
Pomenuo je gradnju zgrade Hitne pomoći, zgradu Muzičke i Baletske škole, hale za Gimnaziju "Laza Kostić", završetak Žeželjevog mosta, popravku Klisanskog mosta, izgradnju nove saobraćajnice u Futogu, amfiteatra u Kisaču, Doma kulture u Rumenci, revitalizaciju Petrovaradinske tvrđave i rekonstrukciju Univerzitetskog kampusa. Najavio je i dalja ulaganja u komunalnu infrastrukturu, obrazovne ustanove i vrtiće, ali bez konkretnih primera.
 
"Okupila se široka politička grupa stranaka koja je definisala tačke za grad u kojem će građani biti zadovoljni da žive. Želimo da se Novi Sad razvija, da raste, da bude po meri svih nas. Borićemo se za nova radna mesta, za nove investicije, za razbijanje fobija od gradilišta, da se grad razvija, a ne konzervira", naveo je Vučević.
 
On je nakon ekspozea predložio i zamenika, kao i članove Gradskog veća, čija imena možete pročitati OVDE.
  • jova

    04.07.2016 20:29
    iza kulisa
    pa sta vam je taj Ognjen skrivio pa nije on kriv kakav da bude clan gradskog veca za sport kad je Jelic za obrazovanje, covek mufljuz treba decu da nam obrazuje e to je problem
  • Nas grad NS

    04.07.2016 08:35
    Cestitam gradonacelniku gosp. Vucevicu. Nadam se da ce interesi naseg grada biti jos vidljiviji. Zdravstvo na prvom mestu.
  • Jujuju

    04.07.2016 01:43
    Ova clanak pun komentara. Interesantniji komentari hahaha "svi vole/mrze doticnog Ognjena". Blagos njemu. Kako god mislim da mu je zivot interesantniji od nasih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti