Radno vreme lokala ostaje duže do kraja leta

Gradsko veće odlučilo je da produži ranije donetu odluku o dužem radnom vremenu ugostiteljskih objekata tokom leta.

Početkom juna lokalima je dozvoljeno da rade radnim danima i nedeljom do ponoći, a petkom i subotom do 1 čas posle ponoći, a sada je odlučeno da to važi do 4. septembra.

Kako je obrazloženo, radno vreme je produženo za sat vremena zbog održavanja manifestacija od značaja za Novi Sad. U narednom periodu to su Novosadsko muzičko leto, Dani Brazila i Festival uličnih svirača.

Inače, predsednik Udruženja ugostitelja Branko Koprivica izjavio je da će ugostitelji sa Gradom pregovarati da rade petkom i subotom do 2 sata posle ponoći, a ostalim danima do 23 sata.

Podsetimo da je Novi Sad pre nekoliko meseci propisao da lokali radnim danima rade do 23 sata, a vikendom do ponoći, što je za sat kraće nego ranije. Gradsko veće može da posebno odobri da lokali rade i duže.

  • deki

    22.07.2016 17:54
    mozda je zlatna sredina da petkom bude do 12 a subotom do 2-3 h ... ipak nedeljom vecina ljudi ne radi pa mogu da prebole malo galame. sto se tice radnim danima do 11 je sasvim okej. pozz
  • Milan

    22.07.2016 17:11
    Sramota!!!
    Sramota!!! Opet necu moci da spavam kao covek uzas...
  • ex chapman

    22.07.2016 15:47
    pogrešan lek
    koliko je meni poznato radno vreme lokala je ograničeno da bi se građani zaštitili od uznemiravanja bukom i divljanjem tokom noći. ako je to istina onda je upotrebljen pogrešan lek - ne leči se triper sirupom protiv kašlja. potrebno je da se dosledno sporvodi postojeći zakon o javno redu i miru i prateći podzakonski propisi; a sve više ima mesta za primenu i drugih zakona uključujući i krivični. laički rečeno ko pravi sr.nje odmah da dobije po labrnji. malo pristojnije: ko krši propise da bude kažnje u skladu sa tim propisom. buka izna 40dB nije dozvoljena u rezidencijalnim delovima. a uznemiravanje noću na bilo koji način potpuno zabranjeno. imaju i ogovarajuće kazne - novčane a bogami i zatvor. a ako neko sedi u kafiću i uživa kako do dolikuje normalnom čoveku ne uznemiravajući nikog - zašto da taj čovek ne sedi u kafiću i do ujutru ako mu to prija? sa druge strane ograničavanje rada kafića uopšte ne rešava problem divljanja po ulicama - zapravo pogoršava ga, jer kad zatvorite kafić u 1h već pijane bitange iz kafića se pridružuju rulji koja već divlja na ulici i haos postaje još veći.
    zato se manite PROPISIVANJA radnog vremena i krenite da radite svoj posao (upućeno policiji i komunalcima) - zakon (a po potrebi i batinu) u šake i patrolirajte ulicama noću. to će obezbediti mir građanima: i onima koji hoće da spavaju i onima koji hoće mirno da uživaju u kafiću i onima koji hoće bezbedno da prošetaju po mesečini...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti