Nove master studije na Prirodno-matematičkom fakultetu

Dvogodišnje master studije "Primenjena matematika - nauka o podacima" akreditovane su na Departmanu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta.
Studijski program ima dva izborna modula - analitika na podacima i računarstvo visokih performansi. Student bira jedan od ta dva izborna modula u trećem semestru, dok su prva dva semestra zajednička za sve studente. 
 
Studenti prvog modula se fokusiraju na proučavanju podataka, koristeći alate iz mašinskog učenja, optimizacije i obrade signala. Studenti drugog modula fokusiraju se na aspekte računarskog inženjerstva kao što su skladištenje i manipulisanje velikim količinama podataka. Njihova ekspertiza će biti na bazama podataka, računarstvu visokih performansi i sličnim inženjerskim aspektima, sagledanim sa stanovišta matematičkih i računarskih nauka.
 
Studenti oba modula će biti kvalifikovani da rade u veoma širokom spektru primena, uključujući finansije, poljoprivredu, medicinu i industriju.  
 
Program je akreditovan na srpskom i engleskom jeziku i odobren je upis 20 studenata na budžet u oktobru 2016. godine.
  • Ана Б.

    22.07.2016 15:58
    ФТН->ПМФ: мање од 100 м
    Ааааа.... зато се ипак не уводи на ФТН већ акредитован информациони инжењеринг - Data Science (http://startit.rs/ftn-ukinuo-prvi-data-science-program-u-zemlji-u-korist-gradevine-i-masinstva/ )
    Сад ми лакше, али само мало.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti