Na spisku "loših direktora" 27 Novosađana

Na spisku "loših direktora" Agencije za privredne registre nalazi se 27 direktora novosadskih firmi.
Na ovom spisku, koji se zove Centralna evidencija privremenih ograničenja prava lica registrovanih u APR-u ukupno je od 1. juna ove godine upisano 570 firmi širom Srbije, a kako je jasno uvidom u spisak, na njemu se zbog poreskih prekršaja nalaze, između ostalih, Društvo za reklamu i marketing Magic print DOO, poznati splav Kristal, Natron-produkt DOO, Ekoprodukt Oplenac, Bravio Group, Winmax Trade, Desidero, Vojvodinainvest i brojne druge firme.
 
Kako se navodi u rešenjima APR, većina firmi imala je poreske prekršaje koje je uočila inspekcija, zbog čega postoji aktivno ograničenje obavljanja delatnosti. Neke od firmi trenutno su u postupku kontrole.
 
Iako se lista odnosi na takozvane "loše direktore", tj. odgovorne osobe koje su firmu dovele u nezavidan položaj, sve firme osim jedne su društva s ograničenom odgovornošću - to znači da njihovi direktori ne odgovaraju sopstvenom imovinom za obaveze firme, već samo snose rizik poslovanja do visine unetog kapitala.
 
Inače, podaci o eventualnim sudskim postupcima u kojima su ove firme nisu javni.
 
Direktorima ovih firmi su izrečene privremene mere zabrane poslovanja ili osnivanja novih firmi, a može da se odnosi i na raspolaganje novcem.
  • nina

    26.07.2016 21:22
    A gde ja da nadjem Stylos group?Radila sam i oterana a nije mi placena plata 15 meseci?
    Sakrivate glavne aktere ove lude situacije u drzavi.Naj veci neradnici i lopovi su pokrali drzavu i sad daju koji dinar za bolje sutra nekoj stranci i sve o.k.?Kako moze da kasni plata toliko dugo a radi se non stop i gazda menja mercedese kao carape?Samo zato sto je Pajticev rodja ili suvlasnik sa Radomanom Bozovicem???Naravno svi ce cutati i ovo se nece objaviti zarad mira u kuci...Zakon treba biti takav da se plata i porez na platu isplacuju isti dan,a ko nesto petlja pa u zatvor kao i svagde u normalnom svetu...
  • Lazar

    26.07.2016 18:39
    Dobro, ali...
    registar je dobar zbog 'uvida' u sve postupke koje je pokrenula npr. poreska inspekcija, ali nije dovoljno detaljan da se vide baš, baaaš sve... kao da su ga napravili samo jer su morali!

    U svakom slučaju, treba mediji da pomno prate ovo, naći će se tu i tamo neko zanimljivo ime..
  • profesor

    26.07.2016 17:22
    bolje Baltazare nesto radi, nego sto primas veliku platu, neradis nista i podstices druge na nerad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti