Karići planiraju da grade socijalne stanove i u Novom Sadu

Kompanija "BK grupa" najavila je da planira izgradnju socijalnih stanova u Novom Sadu čija će cena biti manja od 500 evra po kvadratnom metru.
Predstavnik kompanije Bojan Karić predstavio je plan Privrednoj komori Srbije, po kom bi izgradnja stanova u nekoliko gradova Srbije, ukupne površine oko tri miliona kvadratnih metara, krenula krajem 2017. godine ili početkom 2018. Prema njegovim rečima, već se pregovara sa gradom Beogradom, gde bi trebalo da bude izgrađeno oko dva miliona kvadratnih metara tih stanova.
 
Osim Novog Sada i Beograda, socijalni stanovi sa cenom koja bi, kako je naveo Bojan Karić, bila "daleko ispod tržišne", gradili bi se i u Nišu i Kragujevcu, kao i u ostalim gradovima u Srbiji, a na tim poslovima bi bila angažovana domaća građevinska industrija.
 
Inače, u Novom Sadu se već na nekoliko lokacija grade socijalni stanovi. U Kisačkoj ulici radovi na izgradnji stambeno-poslovne zgrade su završeni sredinom jula, dok je za zgradu u Ulici Momčila Tapavica na Novom naselju izrađen projekat, te se čeka početak radova.
 
Karić je, takođe, najavio i da kompanija "BK grupa" planira u Beogradu realizaciju projekta "Tesla Grad" čija je vrednost tri milijarde evra i da se trenutno taj projekat razrađuje sa gradom.
  • panonius

    30.07.2016 12:34
    vrati se u prošlost
    kararitju, zaboravio si kad si mlatarao nekim salatama pred nekim propalim i praznim fabričkim halama - i šta napravio????? Gaji makar pečurke! A ove muljavine sa gradnjom , ide ti kao i sviranje. Bjež bre u peć!!! Podsećaš me na gazda jezdu. Jahači magle za tuđe pare.
  • Vojvodina

    29.07.2016 21:59
    Vas neće još dugo trpeti.
  • socijalna gradnja

    29.07.2016 21:12
    pod komandom
    direktora BOKANA...w.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti