Batez optužuje bivšu sekretarku za nenamensko trošenje, Tepić tvrdi da Batez laže

Nakon promene vlasti u Vojvodini u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu tvrde da su pronađene na stotine predmeta gde nema valjanog pravdanja o namenskom trošenju novca poreskih obveznika.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez kaže da su stoga poslali svim sportskim organizacijama, koje nisu dostavile pravdanja o trošenju budžetskih sredstava, poslednje upozorenje pred utuženje.

- Ukoliko ne dobijemo valjana pravdanja o utrošku budžetskih sredstava, Sekretarijat će pokrenuti proces povraćaja sredstava kroz tužbe. Zakonom o sportu definisano je da sve sportske organizacije, za koje se utvrdi da nisu namenski koristile budžetska sredstva, neće biti finansirane naredne dve godine ni sa jednog nivoa vlasti. I, naravno, moraju da vrate novac - ističe Batez.

On tvrdi da su pronašli na stotine predmeta za koje se ne zna ni ko ih duži ni ko ih kontroliše, niti imaju valjano pravdanje o namenskom trošenju novca.

- Prethodno rukovodstvo nam je ostavilo praznu kasu, a da nije isplatilo ni nagrade najuspešnijim mladim sportistima, ali je zato isplaćivalo novac klubovima koji igraju u "beton ligama". Uz podršku novog premijera isplatili smo prvi kvartal svim mladim talenatima koji su dobili nagradu, a nisu bili isplaćeni. Za njih 50 najuspešnijih, kao i svim ostalim zaslužnim sportistima, biće obezbeđena sredstva, kako bi se celokupna dugovanja u budućnosti uredno isplatila, a ova godina završila bez ikakvih "repova" - kazao je Batez za Dnevnik.

Prethodna pokrajinska sekretarka, a sada narodna poslanica Marinika Tepić tvrdi da je Batezova izjava "ništa drugo do poligon laži, manipulacija i insinuacija".

- Notorna je laž da su mladi sportisti "zapostavljeni". Kojim li je onda čudom značajan deo olimpijske ekipe sportista Srbije upravo iz Vojvodine? Laž su i Batezove izjave da se stipendije ne isplaćuju, potpuno "zaboravivši" da napomene da sam ga i sama prilikom primopredaje obavestila da smo, u prvom redu, jedini državni organ koji uopšte stipendira juniore i kadete - navodi Tepić.

Između ostalog, ona podseća da su pred utuženjem svi predmeti gde nema valjanog pravdanja.

- I ja sam zatekla isto toliko predmeta u istom stanju. To je naprosto redovno stanje koje poznaje svako ko je ikada radio u državnoj upravi. Ne možete vi uticati na to da li će neko valjano opravdati sredstva ili ne. Predstavljanje na taj način da je sada došao purifikator koji će utužiti sve koji nisu opravdali sredstva je toliko smešno s jedne strane, a toliko zlonamerno s druge, kao da to niko pre njega nije radio, kao da nam to nije redovan posao, kao da ništa nije postojalo pre njega, ma rodili se svi juče - kaže Marinika Tepić.

Takođe dodaje da je tačno da su, pored drugih, sredstva odobravana i organizacijama iz "beton lige".

- Pokrajinski sekretarijat nije ni Ministarstvo omladine i sporta, ni Olimpijski komitet, ni Sportski savez Srbije, već srednji nivo vlasti, teritorijalna autonomija, koji se stara u prvom redu o sportu za sve, kao i o sportu za decu, žene i invalide, i o pokrajinskim granskim savezima. Batez bi valjda ukinuo sve male klubove, sve one koje sva sreća da postoje i u "beton ligi" da nam čuvaju decu na terenima i u halama, a ne prepuštaju ih ulici - zaključuje ex sekretarka na svom fejsbuk nalogu.

Podsetimo, nakon pokrajinskih izbora bivši odbojkaški reprezentativac Vladimir Batez (SNS) je preuzeo Sekretarijat za sport i omladinu koji je prethodne četiri godine vodila Marinika Tepić (LSV). Stranke kojima pripadaju nisu u koaliciji na pokrajinskom nivou, ali jesu na gradskom (u Novom Sadu).

  • sponzor odbojke

    17.08.2016 21:11
    uvek iste priče
    Sećam se komentara koje je bašu Dnevniku dao sad bivši gradski sekretar za spot
    Svilar.Te ovi pre su nenamenski koristili sredstva te oni će bolje . Posledice takve politike za gradsku odbojku uništena dva ženska kluba Vojvodina i Varadin koji su imali plasman u super ligu što nije bilo zabeleženo u istoriji grada. Umesto toga izmislili su druge klubove. Najjači su u razvoju stonog tenisa i nekih klubova za koje je lobirao Šiška i Dragojević. Videli smo to u članku na ovom sajt (Milion evra svojim klubovima) nastavak je bio u podeli para na gradskom nivou za ekuću godinu, Pitanje kakve to ima veze pa .... gradski sport je za račun SNS vodio DSS odgovara SNS valjda Pa ko je to sankcionisao?. Nije valjda da će sve to pojesti maca.Pokažite gospodo
    da možete da sankcionišete kradje sa potpisom Borka Ilića u Vaše ime pa onda redom daljeSiguran sam da možete Pa hoćete li već jednom?
  • Roditelj

    17.08.2016 19:40
    Cale
    Pa ne žive klubovi od te "crkavice"
    Klubovi žive od roditelja sportista.
    Najveći SPONZORI I FINASIJERI SU RODITELJI.
    Mirno spavaj Cale, nema sekiracije, biće u Vojvodini i Srbiji uvek olimpijskih šampiona.
    Buduće šampione fionansiraće kao i ove sadašnje -roditelji.
  • Samo pitanje

    17.08.2016 11:21
    Samo pitanje
    Kada vec tvrdi da je zatekla i ona takvo stanje... zasto se nije oglasila javno???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti