Direktor "Novkabela" podneo ostavku na zahtev radnika

Generalni direktor fabrike kablova "Novkabel" Dragan Cvetković podneo je ostavku na tu funkciju, saznaje 021.
On je danas poslao pismo sa svojom ostavkom Nadzornom odboru, a prema nezvaničnim saznanjima, ona će biti usvojena na sednici sledeće nedelje, kada će biti predložen novi direktor. 
 
Cvetković se na ovo odlučio jer su radnici zatražili njegovu ostavku i najavili štrajk ukoliko je ne podnese. Međutim, on za 021.rs kaže da nadležni nemaju pravo da ga smene, jer nije počinio nijedan privredni prekršaj.
 
"Nije mi do funkcije toliko stalo da bih po svaku cenu ostao ovde, direktor sam već 15 godina, što u 'Novkabelu' što u drugim fabrikama. Ostavku sam podneo ne zato što smatram da sam kriv, već zato što želim da preduzeće izađe iz ove situacije i nastavi da radi. Mislim da će odluka biti usvojena, jer nikome nije do dodatnih problema, a ni ja nisam voljan da zaoštravam situaciju, pa da se traži razlog zbog čega bi me razrešili dužnosti. Ovako je jednostavnije", navodi naš sagovornik.
 
Cvetković je i ranije poručio da ne može reći da je kriv za finansijsko stanje preduzeća. On dodaje i da njegovu ostavku traži manji deo radnika "Novkabela", zbog toga što je predsedniku samostalnog sindikata dao otkaz, jer ga je, kako kaže, uhvatio u nedozvoljenoj radnji.
 
Inače, "Novkabel" ima ukupan dug od preko 40 miliona evra. Direktan povod za nezadovoljstvo radnika bilo je isključenje struje zbog duga od 40 miliona dinara prema Elektroprivredi Srbije, što je, prema Cvetkovićevim rečima, bio nesporazum.
 
Nakon odluke Privrednog suda "Novkabelu" je u utorak vraćena struja, a radnici su se vratili u fabriku. Preduzeće nije radilo duže od nedelju dana zbog čega će isporuke, namenjene pre svega ruskom tržištu, kasniti.
 
Podsetimo, u najstarijoj metalskoj fabrici u Novom Sadu danas radi oko 300 radnika, dok je nekada bilo zaposleno preko 5.000. Plate se primaju sa zakašnjenjem, a iza dve neuspešne privatizacije ostali su poslovanje sa gubicima i nagomilani dugovi, o čemu više možete pročitati OVDE.
  • Stevan

    20.08.2016 10:15
    E da je gradu sada tih 70 miliona evra, mogli bi Žeželjev most da završe i još jedan da naprave prema Beočinu a ovako dadoše sve to Genex-ovom čedu Drakuliću kome nikad nije dosta novaca.
  • Sima

    20.08.2016 00:07
    Bora je u komentaru sve objasnio... Ovo za jogurt je legendarno. Može lock na komentare ove vesti :)
  • u prolazu

    19.08.2016 23:28
    ne razumem
    Direktor napravio gubitak, dao ostavku na zahtev radnika, i nikom ništa!?
    Hoće li on da odgovara za takvo "poslovanje"?
    Hoću i ja da budem takav direktor!

    Ne sumnjam da je tačno sve ovo što je Jakov napisao, ali hoće li neko KONAČNO napraviti nešto po tom pitanju? Jesmo li već u tolikoj komi da samo čekamo eutanaziju od grobarske ekipe na vlasti? Pa nije to njihovo, majku mu, već mi ćutimo i dopuštamo "legalnu" otimačinu! Dokle???
    Poziv za buđenje, inače nas skidoše sa aparata za održavanje života.

    BTW, primeti se jako da više nema onoliko botova kao u vreme izbora. Više se i ne trude. Znači li to da sledeće izbore nećemo dočekati kao slobodni ljudi? Više ih nije ni briga, kao da nema budućnosti. Valjda gasesvetlo!?
    Ko pobegne, super; ko ostane na*ebao je. Sa sve našom decom! Kakvu im budućnost ostavljamo? I robovi u Americi su sanjali slobodu, a mi za našu decu sanjamo posao od 200 evrića! Zar nam je zaista toliko ispran mozak?

    Samo napreDNO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti