FOTO: Dobila šamar jer se radovala pobedi

Osamnaestogodišnju fudbalerku ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda Nevenu Milanović udario je funkcioner ženskog fudbalskog kluba Vojvodina Dragan Čapelja nakon jučerašnjeg duela dva kluba u Novom Sadu.

Utakmica je protekla u fer atmosferi, a pobedio je beogradski klub rezultatom 3:1, nakon čega su devojke zasluženo slavile. Kako se navodi u izveštaju sa utakmice, stručni štab novosadskog kluba čestitao je pobedu protivničkoj ekipi, što su učinile i fudbalerke Vojvodine, ali je pojedincu u novosadskom klubu zasmetalo radovanje devojaka iz Beograda.

Naime, Čapelja je, revoltiran radovanjem mlade fudbalerke Zvezde Nevene Miladinović, istoj prišao i snažno joj udario šamar.

"Nakon policijske intervencije izgrednik je priveden u policijsku stanicu gde je, bez bilo kakvog obrazloženja, osim revoltiranosti dečijim radovanjem, priznao ovaj neljudski čin. Policija je slučaj predala dežurnom sudiji za prekršaje, koji će protiv izgrednika podneti krivičnu prijavu, a na svima nama ostaje jedna velika obaveza i odgovornost, da se ovako nešto više nikada i nikome ne dogodi, jer ničije, baš ničije dete, ne zaslužuje bilo šta nalik ovome", navodi se u izveštaju sa utakmice.

Kako za 021 kaže trener beogradskih fudbalerki Darko Stojanović, devojka se oseća dobro, ali ne može da proceni da li će imati traume.

"Policija je svoj deo posla odradila kako treba. Ljudi iz Vojvodine, na čelu sa Jovanom Vukčevićem, izvinili su se u ime kluba, čak su i roditelji dece koji igraju u Vojvodini i koje poznajemo bili zgroženi ponašanjem i pozivali nas da se izvine. Dobio sam informaciju da će ŽFK Vojvodina imati vanredni upravni odbor o isključenju Dragana Čapelje iz kluba i očekujemo da će za postupak biti kažnjen. Time će devojčica imati neku satisfakciju i znati da se takve stvari ne smeju i neće dešavati i da će one uvek biti zaštićene", navodi Stojanović.

Čapelja je za list Blic je izjavio da "je incidenta bilo, a da drugo ništa nije bitno".

Epilog se očekuje nakon sednice UO ŽFK Vojvodina.

  • mizoginija

    25.08.2016 14:37
    U fudbalu je sav ološ Srbije. Od muškog Partizana i Zvezde do ženskog. Sa ženskim fudbalom je lako, šamaraš i ne odgovaraš? U muškom je muk, tamo uprava ćapava lovu a moćni navijači "rade " organizovani kriminal i svima je dobro.
  • Ne mogu da verujem!

    25.08.2016 12:52
    Količina besa
    Pogledajte otiske prstiju na licu ove devojke !!!
    Koja je to količina besa iskaljena na jedno mlado biće!
    I to zbog čega?
    Zato što je jedna ekipa tri puta više pogodila loptom gol protivnika?
    Nešto je tu ozbiljno poremećeno...
  • Ал

    24.08.2016 12:52
    би
    Ја би укинуо фудбал, и увео категорију аматерског спорта, као Фарска острва.
    Без новца, не би било ни криминалаца!
    А овом би нанизао 10-тине казни и забранио му доживотно прилаз стадиону.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti