Smenjen direktor novosadske škole

Direktor OŠ "Prva vojvođanska brigada" Dušan Kosanović smenjen je odlukom školskog odbora.

Ovu odluku odbor je doneo sinoć na maratonskoj sednici, koja je trajala do duboko u noć. Za smenu se načulo još prošle sedmice, kad je panika počela da se širi među zaposlenima i roditeljima đaka, koji su u školskom savetu. Podsetimo, juče su u školi održane tri vanredne sednice zbog dojava o smeni, kada su vršeni pritisci i ucene na školski odbor i roditelje. Ipak, direktor je smenjen po pet osnova.

Roditelji su Kosanovića pokušali da smene pre nekoliko meseci, ali je prosvetna inspekcija utvrdila da je sednica na kojoj je tema bila njegova smena i kada je i smenjen, organizovana nezakonito - nisu bili prisutni članovi učeničkog parlamenta. Prošlog četvrtka, kada je trebalo da se sastane školski odbor, ponovo nisu došli učenici, te je sednica odložena za ponedeljak.

"U četvrtak je vršen pritisak na članove školskog odbora, jer se na sednicu pojavilo 15 nastavnika koji nisu imali veze sa savetom. Oni su pozvani da 'gledaju kako radi savet' kako bi se vršio pritisak, što je nezabeleženo u istoriji školstva u Novom Sadu. Sada će tema biti rad roditelja, kako bi se eventualno odustalo od smene direktora. Svi članovi školskog odbora i saveta trpe pritiske sada kako direktor ne bi bio smenjen", tvrdio je jedan od roditelja za naš portal.

O Kosanovićevom razrešenju odlučivaće Pokrajinska vlada u naredne dve nedelje.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije trenutno vodi postupak zbog nepotizma protiv direktora OŠ "Prva vojvođanska brigada" Dušana Kosanovića jer je zaposlio sina na mesto profesora fizičkog. O postupku koji se vodi zbog zapošljavanja sina, Kosanović je u julu saznao od 021.

  • Гордана Којић

    23.09.2016 08:59
    ТЕШКО РАЗУМЉИВО

    ....ух, па онда би требали бити смењени многи
    директори јавних предузеча. Поштује ли ико у нашем
    граду знање? стручност? исправност?
  • Otkopčaj Ledja

    22.09.2016 15:26
    Paušalac Si
    Sindikalna prodaja nije razlog za smenu,sala je najčistija u gradu a SNS je glasao za njegovu smenu.Evo da ti objasnim jedna osoba toliko želi na njegovo mesto da ne preza niodčega,pa čak i preti smrću njegovoj porodici.Roditelji koji guraju njegovu smenu nisu u većini tako da i taj argument pada u vodu.Kolektiv je 90% za njega.
  • partokratija

    22.09.2016 15:11
    Ako je direktor član SNS spašće ga Mirović. Nije direktor član SNS iz ideoloških razloga,On se učlanio u partiju da osigura mesto direktora i sve benefite koje funkcija direktora podrazumeva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti